REKLAMI GEÇ

Çökelez’in eteklerinde şiir ve türkü resitali

Çökelez’in eteklerinde şiir ve türkü resitali

Çal’ın Bayıralan Mahallesi’nde şiir ve türkü dinletisi yapıldı. Çökelez Dağı’nın eteğindeki şirin mahalle unutulmaz bir akşam yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2017 Pazartesi, 12:08

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZAR-BİR) Çal’ın Bayıralan Mahallesi’nde şiir ve türlü dinletisi gerçekleştirdi.

Şair ve sanatçılar tarihi Bayıralan Köprüsü, antik oyma mezarlar ve koruma altındaki anıt ağaçları gördükten sonra şehit polis Mehmet Mezgit’in mezarını ziyaret etti. Ardından etkinliğe geçildi.

Betül Yatağan’ın sunduğu programda Ali Tuluk, Ahmet Sarı, Adnan Çalış, Bakican Evkaralı, Hüsamettin Tat, İsmail Gökçe, Kadir Yatağan, Mehmet Aslan, Mehmet Dağal, Melahat Kuzu, Muhammet Kahraman, Mustafa Demirci ve Sadık Dağdeviren şiir okudu. Mehmet Dağal, Hasan Arzuman, Özgür Doğan ve Ünsal Kurukoç ise sazlarıyla, sesleriyle geceye renk kattı. Bayıralan köyü gençlerinden Başak Kurukoç sazıyla ve sesiyle, 77 yaşındaki Mürüvvet Ata ise şiirleri ve kaşık oyunu gösterisiyle ilgi ve takdir topladı.

Bayıralanlı gençlerde halaylar çekerek geceye renk kattılar. Mahalle meydanındaki Pazar yerinde gerçekleştirilen etkinlik büyük beğeni topladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 28Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 10 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 11 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 14 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 29Parçalı Bulutlu