REKLAMI GEÇ

Çal Belediyesi Halk Kütüphanesi kuruyor

Çal Belediyesi Halk Kütüphanesi kuruyor

Çal Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile ilçede kütüphane kurulacak. Hacettepe Üniversitesi’nin bilgisayar desteği sağladığı Çal Belediye Kütüphanesi için, “Kitap Ver Kütüphanen Olsun” çağrısıyla da bir kampanya başlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2016 Salı, 09:15

Çal Belediyesi, halk kütüphanesi kurmak üzere bir süredir yürüttüğü çalışmalarda sona yaklaştı. Belediye binasının üst katındaki iki salon, kitap ve bilgisayarların yerleştirileceği şekilde dizayn ediliyor.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, ilçede Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı bir kütüphane bulunduğunu, planlanan yeni kütüphanenin ise belediye bünyesinde olacağını söyledi. Akcan, “Bu konuda Hacettepe Üniversitesi bize destek sağlıyor. Beş bilgisayar gönderdiler. Bunlar bir salona kurulacak. İçinde öğrencilerin yararlanabileceği bilgiler olacak. İkinci salonda ise bin kitaplık bir bölüm olacak. Şark odası gibi dizayn edilecek ve öğrenciler rahat bir şekilde oturarak kitaplardan yararlanabilecek” dedi.

Kampanyayla ilgili de konuşan Akcan, “Belediye olarak kitapları alabiliriz. Ama halkta ve çocuklarımızda kitap sevgisini ve okuma bilincini geliştirmek için kampanya başlattık. Böyle bir çabayla kurulacak kütüphanede herkesin katkısı olacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu