REKLAMI GEÇ

“Çiçek Çocukları” Çal’da geziyor!

“Çiçek Çocukları” Çal’da geziyor!

68 başkaldırı kültürünün sembolü olan karavan yaşamının Çiçek Çocukları Çal’da kurdukları kamp yaşamını çevre gezileriyle sürdürüyor. Hafta sonu çevre gezilerine devam eden grup, Çal bölgesindeki tarihi ve turistik ve yerel merkezleri ziyaret etti. Gün boyu gezen ekibe Denizlili çevreci topluluklar da de eşlik etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2017 Salı, 13:03

Denizli turizminin alternatif gezi bölgelerinden Çal-Bekilli-Güney üçgeni, Karavan turizmine ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz hafta başlayan karavan turizminin hafta sonu gezilerinin hedefi, tarihi-kültürel merkezler oldu. Sabah saatlerinde başlayan günlük gezi, akşamın geç saatlerine kadar devam etti.

Karavancıların ilk durağı sabahın erken saatlerinde Çal’a bağlı Mahmutgazi Mahallesi’ndeki Küp Şarapları fabrikası üretim tesisleri oldu. Burada tesisin Gıda Mühendisi Halil Bakış’tan üretim süreci ile brifing alan ekip, fabrika gezisini bağ ve mahzende sürdürdü.

Karavan ekibi, yapılan tadım töreninden sonra Çal Kısık Kanyonu’na geçerek, Kanyon yürüyüş yolundan Büyük Menderes üzerinde gezdi. Daha sonra Çal Bekilli karayolu üzerindeki 800 yıllık Kayı Pazarı ve minaresinde kısa bir konaklamayla tarihi Hançalar Köprüsü’nü ziyaret etti.

Günün ikinci önemli durağı, Çal Bahadınlar Mahallesi sınırlarında, Adıgüzel barajı üzerindeki antik Roma’dan kalan Apollon Lairbenos tapınağı oldu. Bölge turizmi ve arkeolojisinin önemli kültür miraslarından sayılan kalıntılar gezi ekibini büyüledi.

Tapınak üzerinde yapılan tanıtım-sunumundan sonra bol bol fotoğraf çekildi, hatırat oluşturuldu. Gezinin son durağı Sakızcılar şelalesiydi. Ekip üyelerinin akşama doğru ulaştığı şelalede akşam yemeği sonrası kampa geri dönüldü.

Yaklaşık elli kişilik grubun Çal’daki kamp yaşamının bir süre daha süreceği ve yeni katılımlarla bölgenin başka kamp alanlarında devam edeceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu