REKLAMI GEÇ

FETÖ/PDY’nin Çal’da kurduğu yurda da devlet sahip çıkamıyor, başkan istiyor

FETÖ/PDY’nin Çal’da kurduğu yurda da devlet sahip çıkamıyor, başkan istiyor

Devletin Çivril’de el koyduğu FETÖ/PDY yurdundaki talanı Denizlihaber’in gündeme getirmesinin ardından bir talan haberi de Çal’dan geldi. Çal’daki FETÖ’nün eski erkek öğrenci yurdunun da içi içler acısı. Talan burada da var. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Devlet yurdu bize versin, Türk gençliğinin hizmetine sunalım” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2017 Cuma, 08:54

Çivril’de FETÖ’nün eski öğrenci yurdu olan kamuya ait binanın talan edilmesinin ardından bir talan haberi de Çal’dan geldi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Hain 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği hain darbe teşebbüsünün ardından örgütün mallarına el konulmuştu. Çivril’deki Meltem Dershanesi’ne ait öğrenci yurdunun talan edildiğini, devletin kamu binasını koruyamadığını 30 Haziran’daki haberiyle Denizlihaber gündeme getirdi ve O yurt Çivril Belediyesi’ne devrediliyor. Kamuya ait olan ve talan edilen yurt etüt merkezi olacak.

Denizlihaber’in haberinden sonra Çivril’deki yurt için talepte bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çekildi ve Çivril Belediyesi Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden yurdu istedi. Başvuru olumlu sonuçlandı.

“BİZE DE VERSİNLER”
Hain terör örgütü FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından FETÖ’ye ait öğrenci yurtları, dershanelere ve diğer mülklere devlet tarafından el konulduğunu hatırlatan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Belediye olarak Çal’daki yurda biz de talip olduk. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’de talip olmuş. Atıl durumda duruyor. Kimsenin koruduğu, değerlendirdiği yok. Bize versinler, Türk gençliğinin hizmetine sunalım. Çivril’deki model Çal’da da uygulanmalı. Çal Belediyespor alt yapısında 200 çocuk var. Burayı Gençlik Merkezi’ne çevirip, çocuklarımıza sporla ilgili eğitimler verip, yemek ihtiyaçlarını karşılarız. Ayrıca, Çal Belediyespor da burayı kulüp binası olarak kullanır. Yurt, futbol sahamıza sadece 70 metre mesafede bulunuyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile temasa geçip, Çivril’i emsal gösterip bu yurdu isteyeceğiz. Devlete ait olan kamu malının içler acısı durumunu görmek bizleri kahrediyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu