REKLAMI GEÇ

‘Çal’a gelmen gerekiyor’ dediler, oğluna bir şey olduğunu anladı

‘Çal’a gelmen gerekiyor’ dediler, oğluna bir şey olduğunu anladı

Mardin’ in Nusaybin ilçesi Çalıköyü Mahallesi’nde terör örütüne yönelik operasyonda şehit düşen Muhammet Arıkan’ın acı haberi baba ocağı Çal İlçesi ve Bayıralan Mahallesi’nde matem havası yarattı. Anne Hatice Arıkan oğlunun ‘şehadet’ haberini Çökelez dağında koyun otlatırken öğrendi. Anneye dağda ulaşan kayınbiraderleri ‘Çal’a gelmen gerekiyor’ deyince oğluna bir şey olduğunu anladı veorada fenalık geçirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2017 Pazartesi, 13:55

Mardin’ in Nusaybin ilçesi Çalıköyü Mahallesi’nde terör örgütü PKK’ya yönelik devam eden operasyonlarda bir uzman çavuş şehit oldu. Çal İlçesi Bayıralan Mahallesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Muhammet Arıkan’ın şehit olduğu haberi baba ocağında matem havası yarattı.

4 ÇOCUKTAN BİRİYDİ
Operasyonlarda şehit olan Uzman Çavuş Muhammet Arıkan’ın, bir yıllık evli ve bir çocuk babası olduğu, Şırnak’a bağlı Beytüşşebab’da uzman çavuş olarak görevini sürdürürken, Mardin’in Midyat İlçesi’nde yaşamını sürdürdüğü öğrenildi. Muhammet Arıkan, Hatice ve İbrahim Arıkan çiftinin 4 çocuğundan biriydi. Süller İmam Hatip Lisesi’nde okuduktan sonra TSK’ya katılıp Uzman Çavuş olan Muhammet Arıkan’ın, terör örgütü PKK ile çatışmada şehit olduğu öğrenildi.

ACI HABERİ ÇÖKELEZ DAĞI’NDA ALDI
Anne Hatice Arıkan, ailenin geçimini sağladığı koyunları otlatmak için her gün olduğu gibi Çökelez Dağı’ndaydı. Yeğenlerinin şehadet haberini alan kayınbiraderleri, acı haberi alır almaz anne Hatice Arıkan’a koştular. Anneye ulaştıklarında, ‘Acele Çal’a gelmen gerekiyor’ dediler. Anne Hatice Arıkan, bir şeylerin ters gittiğini, oğluna bir şeyler olduğunu sezdi ve fenalık geçirdi. Baba İbrahim Arıkan ise oğlunun şehit olduğu haberini, çocuklarından birinin kaydını yaptırmak üzere gittiği okulda aldı.
Bu arada, Şehit Muhammet Arıkan’ın cenazesinin Denizli’ye yarın getirilmesi beklenirken, düzenlenecek törenle ilgili program henüz açıklanmadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 9 29Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 13 26Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 7 24Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 28Az Bulutlu