REKLAMI GEÇ

Kocaköy’deki çeşmede haç işareti

Kocaköy’deki çeşmede haç işareti

Çal’ın Kocaköy Mahallesi’ndeki bir çeşmenin duvarında bulunan kabartmalı taş görenleri şaşırtıyor. Çünkü çevrede Hıristiyanlık dönemine ait bir kalıntı bulunmamasına rağmen, çeşme duvarında haç işaretli bir taş yer alıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2015 Cumartesi, 14:27

Çal’ın Kocaköy Mahallesi’nde, 1799 yılında yapıldığı tahmin edilen tarihi Kocaköy Camii’nin güneybatısında bir çeşme bulunuyor. Bazı kaynaklara göre, çeşmenin yapılış tarihi ibadethaneyle aynı.

Onarımlar görerek günümüze dek ulaşan ve Kocaköylülere su sağlamaya devam eden çeşmenin duvarında ise, üzerinde kabartmalar olan taş bulunuyor. Taşın bir yüzünde haç işareti, diğer yüzünde ise gül motifi bulunuyor. Çevrede Hıristiyanlık dönemine ait bir yerleşimin izleri görülmemesine rağmen böyle bir taşın kocaköy Mahallesi’ndeki çeşmede bulunması görenleri şaşırtıyor.

Kocaköy muhtarı Mehmet Küçük, çeşmedeki haç işaretiyle ilgili “Nereden ve nasıl geldi bilinmiyor. Ancak bize anlatılanlara göre, bir yerde bulunup buraya getirilmiş ve çeşme duvarına yerleştirilmiş. Bunun dışında bir bilgimiz yok” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu