REKLAMI GEÇ

Hasatlık ürünlerin çalınması çiftçiyi tedirgin etti, nöbet tutan var

Hasatlık ürünlerin çalınması çiftçiyi tedirgin etti, nöbet tutan var

Çal’da 1 ton kurumaya bırakılmış kekiğin çalınması ve yapanın hala bulanamaması çiftçileri tedirgin etti. Kekiği çalınan çiftçi Hakan Aslankara, “Üreticiler tedirgin olduğu için tarlalarında yatıp nöbet tutuyorlar” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2020 Çarşamba, 12:52

Çal ilçesinde 10 gün önce kurutmak üzere serilen ve çalındığı tespit edilen yaklaşık 1 ton kekiğin bulunması için çalışma sürüyor.

Kekiği çalınan ve emek hırsızlarının hedefi olan çiftçiler bulunduğunu belirten Aslankara, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 dekar arazisine ekili kekiği biçtirip, kuruması için tarlaya serdiğini belirterek, “İki gün sonra toplamak için geldiğimde tarladaki kekikler yoktu. Yaklaşık 10 bin lira değerindeki 1 ton kekiğim çalındı. Tarladaki kekiği çalanların yakalanmasını ve cezalarını çekmelerini istiyorum. Parasında değilim. Bölgede çok sayıda aile geçimini bundan sağlıyor. Üreticiler tedirgin olduğu için tarlalarında yatıp nöbet tutuyorlar. Çalınan kekiğimi bulmama yardımcı olanı ödüllendireceğim. Gören, duyan, haber eden olursa kekiğin parasını onlara hibe edeceğim.” dedi.

Şapçılar Mahallesi Muhtarı Alaattin Mısırlı da bölgede en önemli geçim kaynaklarından birinin kekik olduğunu belirterek, “Son dönemde fiyatı artan kekiğin üretimi de arttı. Hırsızlık olayından üreticiler çok tedirgin.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu