REKLAMI GEÇ

Keçi sürüsüne kurt saldırdı, 3 çoban köpeği bir kurdu öldürdü

Keçi sürüsüne kurt saldırdı, 3 çoban köpeği bir kurdu öldürdü

Çal’ın Hançalar mahallesinde, 250 başlık keçi sürüsüne yaklaşık 3 kurt saldırdı. ‘Çökelez’in aslanı’ lakaplı Çal Çoban köpekleri hemen savunmaya geçti. 3’e 3 mücadelede 6 aylık olduğu tahmin edilen bir kurt yavrusu öldü, saldırı püskürtüldü. Sürü tek bir zayiat bile vermedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2020 Cuma, 16:25

Çoban köpekleri arasında ayrı bir yeri olan Çal Çoban köpekleri, ‘Çökelez Aslanı’ lakabını hak ettiğini bir kez daha gösterdi.

KURTLAR KEÇİ SÜRÜSÜNE SALDIRDI
Bugün saat 14.00 sıralarında Çal’ın Hançalar mahallesinde yaklaşık 250 baş keçisini otlatan 24 yaşındaki Mustafa Uluçoban’ın sürüsüne kurtlar saldırdı. Saldırıyı görür görmez, 3 çoban köpeği savunmaya geçti.

KÖPEKLER ÖNCE SAVUNDU, SONRA SALDIRDI
Uluçoban’ın “3 kurt görebildim” dediği olayda, çoban köpekleri önce kurtları uzaklaştırıp sürü güvenliğini aldı, ardından da kurtları kovaladı. Bir süre devam eden mücadelede, 3 köpek sağlıklı bir şekilde sürünün başına geçerken; Uluçoban, 6 aylık olduğun tahmin ettiği bir kurt yavrusunun ölüsünü buldu.

TEK BİR ZAYİAT BİLE VERİLMEDİ
Olay anını anlatan Uluçoban, “Bir hareketlenme olunca köpeklerim hemen koştu, saldırı olduğunu anladım, tek bir zayiat bile vermeden kurt saldırısını bertaraf ettik” dedi.

NESİLLERDİR ÇOBANIZ
Nesillerdir çobanlık yaptıklarını, soy isimlerinin de bu yüzden Uluçoban olduğunu söyleyen genç çoban, “Nesillerdir çobanlık yapıyoruz. Köpeğimizin de ırkını da muhafaza ederek, dedelerimin yanında yer alan köpeklerin torunlarıyla hayvanlarımıza bakıyoruz. Kurt saldırısında bir tane bile zayiat verdirmeyen köpeklerimle gurur duyuyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 8 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Parçalı Bulutlu