REKLAMI GEÇ

Kınalı koçlar Denizli sokaklarında

Kınalı koçlar Denizli sokaklarında

Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırdır devam eden Sudan Koyun Geçirme Yarışması’na davet için planlanan kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kınalı koçlar, Bayramyeri Meydanı’ndan 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na sahipleriyle birlikte yürüdü. Yürüyüşte, PKK bölücü terör örgütünün Elazığ ve Bitlis’teki kanlı saldırıları kınandı, terör lanetledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2016 Perşembe, 19:26

Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde ay sonunda yapılacak sudan koyun geçirme yarışmasının tanıtımı Denizli’de yapıldı. Bayramyeri’nde toplanan koyunlar, çobanlarıyla birlikte 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na yürüdü.

Çal’ın Aşağı Seyit Mahallesi’nde 800 yılı aşkın süredir uygulandığı söylenen ve 27 Ağustos Cumartesi günü başlayacak Sudan Koyun Geçirme Yarışması’nın tanıtım yürüyüşüne Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ali Uzakgider, Hay-Koop Denizli Bölge Başkanı Mehmet Varol ile Çallılar ve çobanları katıldı.

denizli-cal-koyun-gecirme-deliklicinar-meydani-İC-1

TERÖR LANETLENDİ
PKK Terör örgütünün Elazığ ve Bitlis’te gerçekleştirdiği bombalı saldırıyı kınayan ve şehitler nedeniyle sessiz yürüyüş gerçekleştiren Çallılar, ellerinde taşıdıkları “Terörü lanetliyoruz” yazısı ile terörün her türlüsünü lanetlerken, Mustafa Kemal Atatkürk’ün “Hakimiyet Milletindir” yazılı pankart ile birlik mesajı verdiler.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bu toprakların Türklere ait olduğunu ve Türk kalacağını belirttiği konuşmasında, “Biz çocuklarımızı askere gönderirken kınalayarak göndeririz. Biz de koçlarımızı kınalayarak her zaman bu topraklar için şehit olmaya hazır olduğumuzu vurgulayacağız” dedi.

denizli-cal-koyun-gecirme-deliklicinar-meydani-İC-2

AVUÇLARIYLA SULADILAR, YEM VERDİLER
Bayramyeri Meydanı’ndan, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na yürüyen 12 kınalı koç ve Aslan adlı çoban köpeği sıcağında etkisiyle yoruldu. Horoz heykelinin yanında dinlenen koçları çobanları, avuçlarına doldurdukları su ile serinletmeye çalıştı. Bazı çobanlar ise koçlarını besledi.

denizli-cal-koyun-gecirme-deliklicinar-meydani-İC-3

ETKİNLİKLER İKİ GÜN SÜRECEK
Aşağıseyit Mahallesi’ndeki etkinlik 27 Ağustos Cumartesi günü saat 09.30’da Selçuklu komutanlarından olan Ali Gazi’nin türbesinin ziyaretiyle start alacak. Ardından “en güzel kuzu”, “en güzel koç”, “çoban köpeği”, “ev köpeği” ve “çoban kıyafeti” yarışmaları düzenlenecek, yöresel sanatçılar konser verecek.

28 Ağustos Pazar günü ise, sudan koyun geçirme yarışmaları saat 07.30’da Aşağıseyit Mahallesi’nin Köprübaşı mevkisinde başlayacak. Açılış konuşmaları ve ödül törenlerinin ardından, şenliğin finali akşam Aysun Şakar, Zekeriya Şakar ve Efe konseriyle yapılacak.

denizli-cal-koyun-gecirme-deliklicinar-meydani-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 12 26Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 6 24Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 17Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 5 22Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 24Çok Bulutlu