REKLAMI GEÇ

Kınalı koçlar görücüye çıkıyor

Kınalı koçlar görücüye çıkıyor

Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırdır devam eden Sudan Koyun Geçirme Yarışması için geri sayım başladı. Yarışma öncesi kınalı koçlar Denizli’de boy gösterecek. Gazi Bulvarı’ndan yürüyecek olan kınalı koçlar, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda görücüye çıkacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2016 Çarşamba, 10:12

UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde bulunan ve son yıllarda ulusal ve uluslararası alanda yoğun ilgi gören “Sudan Koyun Geçirme Yarışması” için geri sayım başladı. 27-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışma öncesi Çal Belediyesi tarafından tanıtım organizasyonu gerçekleştirilecek. 18 ağustos Perşembe günü saat 18.00’de Denizli’de meydana çıkacak olan kınalı koçlar önce Gazi Bulvarı’nda yürütülecek, ardından da 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda vatandaşlar 8 asırlık gelenek olan yarışmaya davet edilecek.

Kınalı koçlar ve çobanlarla Perşembe günü saat 18.00’de Bayramyeri Meydanı’ndan yürüyüşe başlayacaklarını belirten Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Gazi Bulvarı’ndan 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar kınalı koçlarla yürüyüp, Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde sonlandıracağız. Denizli ve bölgemizdeki tüm halkımızı şenliğimize ve yarışmalara davet edeceğiz. Türk kültürünü 8 asırdır yaşatan bölge halkımıza ve katkıda bulunan kuruluşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

ETKİNLİKLER İKİ GÜN SÜRECEK
Aşağıseyit Mahallesi’ndeki etkinlik 27 Ağustos Cumartesi günü saat 09.30’da Selçuklu komutanlarından olan Ali Gazi’nin türbe ziyaretiyle start alacak. Ardından En güzel kuzu, en güzel koç, çoban köpeği, ev köpeği ve çoban kıyafeti yarışmaları düzenlenecek ve yöresel sanatçılar konser verecek.

28 Ağustos Pazar günü ise, sudan koyun geçirme yarışmaları saat 07.30’da Aşağıseyit Mahallesi’nin Köprübaşı mevkisinde başlayacak. Açılış konuşmaları ve ödül törenlerinin ardından, şenliğin finali akşam Aysun Şakar, Zekeriya Şakar ve Efe konseriyle yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 9 29Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 13 26Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 7 24Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 28Az Bulutlu