REKLAMI GEÇ

SPK’nın yarışmasına Çallı damgası

SPK’nın yarışmasına Çallı damgası

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK),ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği “2014 Yılı Kompozisyon Yarışması” sonuçlandı. Yarışmaya Denizli’nin Çal ilçesi damgasını vurdu. Bir öğrenci birinci, bir öğrenci üçüncü oldu.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2014 Salı, 11:43

SPK’nın, BDDK işbirliği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile finansal piyasalara yönelik farkındalık oluşturmak, finansal kurumları tanıtmak, eğitim çağındaki gençlerden başlayarak tasarruf ve yatırım bilincini geliştirmek amacıyla, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği “2014 Yılı Kompozisyon Yarışması” sonuçlandı.

DENİZLİ’YE 1 BİRİNCİLİK, 1 ÜÇÜNCÜLÜK
İl Milli Eğitim Müdürlüklerince toplanan binlerce eser arasından seçilerek SPK’ya iletilen ortaokul kısmı için 220, lise kısmı için 163 olmak üzere, toplam 383 eser değerlendirmeye alındı. Milli Eğitim Bakanlığı, SPK, BDDK, Borsa İstanbul ve Türkiye Sermaye Piyasası Birliği temsilcilerinden oluşan kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren eserler belirlendi.

Lise öğrencilerine yönelik “Tasarrufların Sermaye Piyasası Yoluyla Yatırıma Yönlendirilmesinin Ülke Kalkınması Açısından Önemini Anlatınız” konulu yarışmaya, “Hırçın Sularda Yolculuğa Usta Kaptanlarla Çıkılır” isimli eseriyle katılan Çal Anadolu Lisesi’nden Nakşıdil Sultan Aycan birinci oldu.

Çal Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencisi Ertuğrul Göktürk de “Yastık ve Ekonomi“ konulu kompozisyonu ile Türkiye üçüncüsü olmayı başardı.

Ortaokul öğrencilerine yönelik yarışmada ise, Şanlıurfa’dan “Kumbara” isimli eserle katılan
Hatice Zağlış birinciliği elde etti.

İLK ÖDÜLLER KAYMAKAM VE BAŞKANDAN
Dereceye giren öğrencilere ödülleri Mayıs ayı sonunda SPK tarafından İstanbul’da düzenlenecek törenle ödülleri verilecek.

Bu arada elde ettikleri başarıyla Çal ilçesinin gururu olan Nakşıdil Sultan Aycan ve Ertuğrul Göktürk, Kaymakam Erdal Çetinbaş ve Belediye Başkanı Fethi Akcan tarafından kabul edildi. Öğrencilerin başarılarından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Kaymakam Çetinbaş,Aycan ve Göktürk’ü kutladı,verdiği hediyelerle ödüllendirdi.
Başarılı öğrencileri çeyrek altınla ödüllendiren Belediye Başkanı Fethi Akcan da “İlçemizi başarıyla temsil ettiğiniz için sizlerle gurur duyuyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu