REKLAMI GEÇ

Tarihçilerden Çal’a akademik gezi

Tarihçilerden Çal’a akademik gezi

Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü’nün lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencileri Prof.Dr.Yusuf Kılıç başkanlığında Çal’a teknik gezi düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Aralık 2022 Cuma, 12:27

Tarih Bölümü öğrencileri Çal ilçesinin önemli tarihi değerlerinden olan Hançalar ve Tozlukara köprüleri, Şalvan (Kocaköy) Camisi, Kırık Minare, Apollon Leirbenos Tapınağı’na teknik gezi düzenlediler. Prof.Dr.Yusuf Kılınç, “Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, 8 bin 500 yıllık insan izlerine rastlanılan Dayılar ve Aşağıseyit kazılarına büyük destek veriyor. Bir tarihçi olarak Başkan Akcan’ı kutluyorum. 1071’de Anadolu’ya Müslüman Oğuz Türkler’i geldi. Onlardan önce Hristiyan ve başka inançlara sahip Türkler, bu topraklarda zaten yaşıyordu. Dolayısıyla bir çok medeniyetin yaşadığı Anadolu ve Çal bölgesi, tarihi yönden oldukça zengin. Çal’da çok sayıda antik kentte var. Antik dönemden, Cumhuriyet dönemine kadar çok önemli tarih izlerine sahip Çal’ı görmeyen öğrenci, eksik kalmış demektir” dedi.
Pamukkale Üniversitesi’nin lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencileri, Çal’ı ilk kez gördüklerini ve tarihi dokusu, kültürel dokusuna hayran kaldıklarını belirtti. Makamında öğrencileri ağırlayan Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Çal, çok önemli ticaret, kültür ve tarih merkezlerinden biri. Cumhuriyet’in temeli atılırken o temele çok önemli harç koyan Çal, binlerce yıllık tarihe sahip. Belediyemizin desteğiyle yürütülen antik kentlerdeki kazılarda da 8 bin 500 yıllık insan izlerine rastlandı. Bu tarihi birikimimiz, bölgemizin turizme kazandırılmasına en önemli katkıyı verecektir. Çal’a gelen tüm öğrencilerimize ve hocalarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 12 26Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 6 24Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 17Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 5 22Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 24Çok Bulutlu