REKLAMI GEÇ

Tayvanlı öğrenciler Çal’a hayran kaldı

Tayvanlı öğrenciler Çal’a hayran kaldı

Türk kültürünü ve Türk aile yapısını tanımak için Denizli’ye gelen 15 Tayvanlı üniversite öğrencisi, Çal Kısık Kanyonu başta olmak üzere ilçeye hayran kaldı. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Çal’ı turizme açmak için her zaman ki gibi çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2020 Pazartesi, 13:01

Türk kültürünü, Türk aile yapısını yakından tanımak için Denizli’ye gelen Tayvanlı öğrenciler Pamukkale başta olmak üzere Denizli’nin turistik yerlerini gezdi. Çallı turizmci Safa Bayaltun, Tayvanlı öğrencilere 10 gün boyunca rehberlik yaptı.

Öğrencilerin son durağı Çal oldu. Çal Kısık Kanyonu’na hayran kalan Tayvanlı üniversite öğrencileri, bir şarap fabrikasını gezip, şarap tattı, meşhur Çal pidesi yedi.

Öğrenciler, “Pamukkale’yi gezip Çal’a geçtik. Beyaz Cennet harika. Meşhur Çal pidesi, şarap ve Çal’ın doğal güzellikleri, tarihi değerlerini çok beğendik” dedi.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal’da turizm hareketliliği başlatmak için çalıştıklarını söyleyerek, “Çal Kısık Kanyonu’na 2.5 kilometrelik yürüyüş yolu ve sosyal tesisleri yaptıktan sonra Çal’a turist akını başlayacaktır. Bir bölgeyi turizme açmak kısa vadede mümkün olmuyor. Biz temeli attık, yavaş yavaş duvar örmeye başladık. Önümüzdeki yıllarda binlerce yerli ve bayancı turist Çal’a gelecektir. Hedeflerimiz ve beklentilerimiz bu şekildedir” diye konuştu.

Turizmci Safa Bayaltun ise, Çal bölgesinin oldukça bakir ve büyük turizm potansiyeline sahip olduğunu söyleyerek, özellikle Yaz döneminde Çal’a acentaların turist getireceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu