REKLAMI GEÇ

‘Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu’ Çal’ı tanıttı

‘Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu’ Çal’ı tanıttı

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu’ programının çekimlerinin sonuncusu Denizli’nin Çal İlçesi’nde yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2018 Pazartesi, 12:39

Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu isimli programın bu haftaki durağı Denizli’nin Çal İlçesi oldu. Gün boyu süren çekimlerde Çal’ın geleneksel lezzetleri tanıtıldı. Turgay Başyayla çekimlerin yapıldığı Kabalar Mahallesi’nin girişinde duvul-zurna eşliğinde mahalleliler tarafından karşıladı.
Çekimler süresinde Çal’ın geleneksel tatları üzüm sirkesi, pekmezi ve keşkeğiyle birlikte yöreye ait yemek çeşitleri uygulamalı olarak anlatıldı. Tüm bu çekimlerin yanında Çal Garası Üzümü’nün de tanıtımı yapıldı.


Çal Belediyesi çalışanlarına ve Çal halkına çekimler sırasında kendilerine gösterdikleri anlayış ve yardımlarından dolay teşekkür eden Başyayla, “Çekimlerde belediye çalışanları ekibime her türlü kolaylığı sağladı. Denizli dendiği zaman aklıma Çal geliyor. 2 yıl önce de çekimler için Çal’a gelmiştim. Beni görenler Çal’a neden geldiğimizi soruyor. Tabi ki en başta pekmezi ve üzümü için geliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu