REKLAMI GEÇ

Uzmanlar Çal’daki okulda çıkan yangının nedenini araştırıyor

Uzmanlar Çal’daki okulda çıkan yangının nedenini araştırıyor

Çal’ın en önemli yapılarından biri olan tarihi Gazi Okulu dün gece çıkan yangınla kül oldu. Yangın ardında bir virane ile birlikte kafalarda soru işareti bıraktı. Uzmanlar, sabah saatlerinden itibaren araştırma başlattı, yangının çıkış nedenini belirlemeye çalışıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mart 2019 Pazartesi, 10:58

Denizli dün gece çıkan yangınla önemli bir tarihi mekanını daha kaybetti. 1924 yılında yapımına başlanan ve 1928 yılında eğitime açılan Gazi Paşa İlk Mektebi’nde çıkan yangın, bir tarihi daha kül etti.

İLK IŞIKLARLA ARAŞTIRMA BAŞLADI
Yangın söndürme ve soğutma çalışmalarını gece boyunca devam ettiren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tarihi binayı küle çeviren yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlattı.

Savcının da katıldığı çalışmaların gün içinde tamamlanması ve yangının çıkış nedeninin belirlenmesi bekleniyor.

ISINMA KAYNAKLI MI?
Gazi Okulu’nu küle çeviren yangında tüm gözler restorasyon çalışmalarına çevrildi. Yaklaşık 1 ay önce restorasyon başlatılan okulda bir süredir ekipler çalışıyordu.

Restorasyonda kullanılan boya gibi yanıcı maddelerin yoğunluğu, içeride bulunan bir tüpte meydana gelen parlama alevlerin şiddetini artırmıştı.

Yetkililer yangının çıkış nedeniyle ilgili ilk etapta ısınma kaynaklı olma ihtimali üzerinde yoğunlaştı. Gece okulda kalan bir bekçinin bulunup bulunmadığı ile ilgili açıklama yapılmazken, savcı ve uzman ekiplerin yangının çıkış nedeninin belirlenmesine yönelik araştırmaları devam ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu