REKLAMI GEÇ

50 GÜNDE DEVR-İ ÇAMELİ

50 GÜNDE DEVR-İ ÇAMELİ

Çameli , 58 trekking rotası ve 52 doğa kamp alanı ile doğa turizmine açılıyor. Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak , “Doğa kamp alanlarında kamp kurarak tüm rotalarımız ortalama 50 günde yürünebilecek” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2015 Çarşamba, 11:14

Çameli Kaymakamlığı’nın hazırladığı ve GEKA tarafından desteklenen Doğa Turizm Projesi ile ilgili çalışmalar başladı. 

ic-1

Çameli Kaymakamlığı’nın, Çameli Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirdiği proje kapsamında, ilk olarak trekking rotalarının belirlendiğini belirten Kaymakam Şeref Albayrak, “Dünyada ve ülkemizde son yıllarda en fazla gelişim gösteren alternatif turizm türlerinden bir tanesi olan ve doğa alanlarını keşifte en önemlisi olan trekking. Bu kapsamda alternatif turizminin geliştirilmesine önemli katkılar yapacak trekking doğa yürüyüşleri turizminin önemi giderek artmakta ve bu turizm çeşidi popülerliğini arttırmaktadır. Bu kapsamda Çameli ilçemiz dünyaca ünlü turizm bölgesi Fethiye ilçesine komşudur. Çameli Kaymakamlığı olarak bölgemizin turizm potansiyelinden yeterince faydalanmamız amacıyla, trekking rotalarının belirlenmesi ile ilgili GEKA tarafından desteklenen bir projeyi hayata geçirmek üzereyiz. Projede Çameli’nin doğa güzelliği en mükemmel olan ormanlıklar, dağlar, hassas ve profesyonel bir çalışma ile tek tek yürünerek en iyi trekking rotaları ve su kaynağı olan doğa kamp alanları tespit edilmiştir. İlçemizin keşfedilmemiş mükemmel doğası herkesin keşfine açılmıştır” dedi.

ic-3

50 GÜNDE ÇAMELİ TURU
Çameli’de, 58 trekking rotası ve 52 doğa kamp alanlarının mevcut olduğunu açıklayan Kaymakam Albayrak, “ Bu rotalardan 22’si transit rota. Bu transit rotalar üzerinde 37 bağımsız rota mevcut. Bu rotalardan 4’üdağcılık tırmanış rotasıdır. Her transit rota sonu ve rota başlangıcında doğa kamp alanları mevcut. Doğa kamp alanlarında kamp kurarak tüm rotalarımız ortalama 50 günde yürünebilecektir. Rota uzunluğumuz 604,91 kilometre. Bağımsız rotalardan birçoğu başladığınız yerde bitecek şekildedir. Rotalar üzerinde muhteşem; anıt ağaçlar, şelaleler, kanyonlar, endemik bitkiler mevcut. Rotalarımız her mevsim farklı muhteşem güzellikler sunuyor. Aynı zamanda Çameli Trekking Rotaları dağcılık için çok iyi başlangıç ve eğitim noktasıdır” diye konuştu.

ic-2

“TREKKİNG ROTALARI ANTİK KENTLERDEN GEÇİYOR”
Trekking rotalarının birçoğunun antik kentlerden geçtiğini de vurgulayan Kaymakam Şeref Albayrak, Çameli Doğa turizmini geliştirmek amacıyla hazırlanan proje hakkında şu bilgileri verdi:
“İlçemiz Antik dönemlerde Kibyra Antik Kentinin arka bahçesi yani uzantısı idi. Antik dönemde Çameli günümüzdeki gibi Çameli tarım ve hayvancılıkla uğraşılan ama savaşlarda stratejik öneme sahip coğrafyasından ötürü savunma ve sığınma yeri idi. Çameli bölgesi ve Kibyra şehri Kibyratis ismi ile anılan bir bölge olduğu tarihçi ve bilim adamlarınca bilinmektedir. Çameli antik dönemlerden 20.yüzyıla kadar kadar kervan yolları üstünde kalan bir geçittir. Kibyra, Bubon (ibecik) antik büyük şehirlerin batıda kalan tüm bağlantı yolları (Fethiye, Göcek, Dalyan Kaunos, Halikarnas vs. ) antik dönemde de Çameli üzerinden geçiyordu. Çameli ilçemiz antik dönemlerden bugüne kullanılan yaya yolları Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kibyra Kazı Başkanlığı ile ortak çalışma ile ortaya çıkarılarak Trekking Rotalarının bir çoğu antik rotalardan seçilmiştir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı