REKLAMI GEÇ

70 yıl sonra tekrar görebilirsiniz

70 yıl sonra tekrar görebilirsiniz

Acıpayam ve Çameli ilçeleri ile Muğla’nın Köyceğiz ve Dalaman ilçeleri arasındaki ulaşımı sağlayan Akköprü, baraj suları altında kaldı. Demir kafesle korunan tarihi köprü, 60-70 yıl sonra barajın işlevini yitirmesiyle yeniden su yüzüne çıkacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2015 Perşembe, 08:57

Ege ile Akdeniz’i bağlayan 1700 yıllık köprü, adını verdiği Akköprü Baraj suyunun altında kaldı. 4 ay öncesine kadar yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği köprü, yakın tarihe kadar Çameli ile Köyceğiz arasında bağlantı yolu olarak kullanılıyordu. MS 3. yüzyılda Romalılar tarafından 30 metre yüksekliğinde, 50 metre uzunluğunda, 2 kemerli ve 3 ayak üzerine yapılan Akköprü, Belevi, Cumaalanı ve İmamlar Mahallesi’nde hayvancılıkla geçimini sağlayan ailelerin, hayvanlarıyla birlikte Köyceğiz Yaylaları’na geçişini sağladı.

BARAJ ALTINDA KALDI
Yapımı 2011 yılında tamamlanarak su tutmaya başlayan Akköprü Baraj’nın suları altında kalan köprüden son kareler 4 ay önce çekildi. Köprünün demir kafeslerle korunduğu ve yaklaşık 60-70 yıl sonra barajın işlevini yitirmesiyle yeniden su yüzüne çıkacak olması, Çamelileri sevindirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı