REKLAMI GEÇ

Ankara’daki patlamada ölen üniversiteli genç Denizli’de defnedildi

Ankara’daki patlamada ölen üniversiteli genç Denizli’de defnedildi

Ankara’da Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan ‘Emek, Barış ve Demokrasi’ mitingine katılmak üzere gelenlerin toplandığı Tren Garı Kavşağı’ndaki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Gökhan Akman, Çameli’nin Kızılyaka Mahallesi’nde toprağa verildi. Cenaze törenine katılmak isteyen bir grup Emek Partisi (EMEP) üyesi, önlem alan güvenlik güçleri tarafından ilçeye alınmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2015 Pazar, 16:36

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Ankara’da, KESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği’nin düzenlediği Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’nin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamada ölen Uşak Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Denizlili Gökhan Akman’ın cenazesi, sabah erken saatlerde Çameli’ye getirildi.

Cenaze, Akman ailesinin Kızılyaka Mahallesi’ndeki evine götürüldü. Apartman görevlisi olan baba Mevlüt Akman, tekstil işçisi anne Kezban Akman ile Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde öğrenci olan kız kardeşi Gülzade Akman büyük üzüntü yaşadı.

Akman için öğlende Kızılyaka Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine, Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, AK Partili Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve çok sayıda yakını katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Akman’ın tabutu, cenaze aracına konuldu.

Cenaze aracı, mahalle halkı tarafından oluşturulan koridorun arasından Kızılyaka Mezarlığı’na kadar götürüldü. Akman, dualar arasında toprağa verildi. Jandarma ve polis tarafından ilçe girişinde cenaze töreni için önlem alındı.

denizli-ankara-vefat-eden-gokhan-akman-cameli-ye-defnedildi-ic

EMEP’Lİ GRUP İLÇEYE ALINMADI
Uşak’tan ve Denizli’den otobüsle Çameli’ndeki cenaze törenine katılmak için gelen EMEP üyesi yaklaşık 20 kişilik bir grup, ilçe girişinde önlem alan polis ve jandarma engeline takıldı. Gruba, cenazeye katılamayacakları, bunun ailenin isteği olduğu bildirildi. Bunun üzerine içlerinden bir kişi, grubu temsilen cenaze törenine katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı