REKLAMI GEÇ

Barış Gönüllüleri Çameli’den geçti

Barış Gönüllüleri Çameli’den geçti

Kalpten Kalbe Meşale sloganıyla uluslararası dostluğu ve barışı teşvik etmeyi amaçlayan küresel bayrak yarışı Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run ‘Dünya Barış Koşusu 2015’ gönüllüleri Çameli’ye ulaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ekim 2017 Perşembe, 15:53

40’dan fazla ülke, binlerce gönüllü insanın meşale taşıdığı sıra dışı bir etkinlik olarak bilinen Dünya Barış Koşusu Atletleri Çameli’ne geldi. İlk startın Eğirdir’den verildiği 23-27 Ekim 2017 tarihlerinde Türkiye’de 4 ilde yapılacak olan Dünya Barış Koşusu (Peace Run) Isparta, Burdur, Denizli’den devam ederek Muğla Dalaman’da sona erecek.

ÇAMELİNİN EŞŞİZ DOĞASINA HAYRAN KALDILAR
Gölhisar’dan Çameli İlçesine koşarak gelen atletler Çameli İlçesinin birbirinden farklı mahalleleri olan İmamlar, Cumaalanı, Yeşilyayla, Çamlıbel Kalınkoz, Gökçeyaka, Cevizli, Bıcakçı, Kirazlıyayla, Karabayır mahallelerinin eşsiz güzellikleri ve sonbaharın büyülü atmosferinde sonbaharın yeşilden sarıya ve kırmızıya dönüşen pastoral renklerin içerisinde koştular. Gönüllüler koşu güzergahında mahalle halkı tarafından ilgiyle izlendi. Gönüllüler, Çameli Kaymakamı Onur Özaydın ve Çameli Belediye Başkanı Yardımcısı Atila Aydın tarafından karşılanırken, barış şarkıları seslendirdi. Kaymakam Onur Özaydın yaptığı açıklamada, “Dünya barışına sağladığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERLE EĞLENDİLER
Altı ülkeden 8 kişilik ekip, öğrencilerle çeşitli oyunlar oynayıp, şarkılar söylediler. Okulda öğrencilere meşaleyi tek tek vererek dünya barışı üzerine dilek tutmalarını istediler ve barış şarkılarını seslendirdiler.

Grubun Sözcüsü Nazan Akan, “Çameli gerçekten çok güzel bir ilçe ve burada çok güzel karşılandık. Mesajı buradan vermekten son derece mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Barış koşularımız buradan sonra 100 farklı ülkede devam edecek ve Gelecek sene Kasım ayından tekrar Çameli’de barış için bulunacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı