REKLAMI GEÇ

Çameli Devlet Hastanesi’nde doktor sorunu

Çameli Devlet Hastanesi’nde doktor sorunu

İlçe hastaneleriyle ilgili şikayetlere bir yenisi de Çameli’de eklendi. Çal’da doktor eksiği nedeniyle 55 yataklı hastanenin kapanma aşamasına geldiği iddialarının ardından MHP Çameli İlçe Başkanı Mustafa Süslü de ilçedeki devlet hastanesinde yalnızca bir dahiliye doktorunun bulunduğunu belirterek, en küçük tahlil için bile Acıpayam ya da Denizli merkeze gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2016 Pazar, 12:48

Birbiri ardına ilçe hastaneleriyle ilgili şikayetler geliyor. Çal Devlet Hastanesi’nin doktor sıkıntısı nedeniyle kapanma aşamasına geldiği iddialarının ardından bu kez de Çameli’den şikayet var.

MHP Çameli İlçe Başkanı Mustafa Süslü, Çameli Devlet Hastanesi’nde doktor eksiğinin hat safhada olduğunu söyledi. Çamali’nin Denizli’ye en uzak ilçe olduğunu ve sağlık sorunlarına kendi içinde çözüm bulabilmesi gerektiğini ifade eden Süslü, yalnızca bir dahiliye doktorunun olduğunu, çocuk ve kadın doğum doktorlarının bulunmadığın öne sürdü.

Süslü, “Yaklaşık 2 bin nüfuslu ilçemizin devlet hastanesinde sadece bir dahiliye doktoru var. Bunun dışında kadın doğum ve çocuk doktoru yok. Bırakın muayene ve tedavi olmayı, en küçük bir tahlil için bile Acıpayam’a gitmek zorunda kalıyoruz” dedi.

Çameli’nin kış dönemini çok sert geçirdiğini, coğrafi konumu nedeniyle kış aylarında yolculuk yapmanın çok zor olduğunu anlatan Süslü, “Vatandaşlarımız tedavi olmak amacıyla Acıpayam’a güçlükle gidebiliyorlar. Orada da derdine deva bulamazsa, Denizli merkeze gitmek zorundalar” dedi.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk’e seslenen Süslü, “Hiç Çameli Devlet Hastanesi’ni ziyaret etmedi mi? Buradaki eksiklikleri görmüyor mu? Bu sorunlara kısa sürede çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı