REKLAMI GEÇ

Çameli fasulyesi için hedef ihracat…

Çameli fasulyesi için hedef ihracat…

Tesçilli Çameli Fasulyesi, kalite ve depolama koşulları bakımından komisyon denetiminden geçiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2018 Cuma, 10:29

Kendine has aroması ve lezzet değeriyle nam-ı diğer Çameli Fasulyesi, kalite değerinin korunması ve depolama şartlarının uygunluğu bakımından, belediyenin oluşturduğu Coğrafi İşaretli Çameli Fasulyesi Denetim Komisyonu tarafından denetlenmeye başladı. Komisyon önce ilçedeki Çiğdemli, İmamlar ve Belevi Mahalleleri’ndeki fasulye üreticilerini denetledi.


Oluşturulan komisyonda Çameli Ziraat Odası, Çameli Kaymakamlığı ve Çameli Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nden görevliler bulunuyor. Fasulyenin kültürümüzde değişmeyen tatlardan birisi olduğunu söyleyen Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “İlçemizin en önemli gelir kaynaklarından biri olan fasulyemiz, tescillidir” dedi.
Fasulyenin Türkiye’nin vazgeçilmez tatlarından, sofraların en önemli yemekleri arasında olduğuna da değinen Başkan Arslan, “ İlçemizin konumu yayla özelliğinde. Bu nedenle burada yetiştirilen fasulyenin değeri farklı. Bizim fasulyemiz tescilli. Ürünlerimizin hak ettiği değerde satılabilmesi için denetleyerek kalite ve depolama koşullarının iyi olmasını sağlamak durumundayız. Hedefimiz gelecek yıl ürünlerimizden yurt dışına da verebilmek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı