REKLAMI GEÇ

Çameli Halkı depremle yaşamayı öğrendi

Çameli’nde 29 Ekim tarihinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından sürekli beşik gibi sallanan ilçede halk depremle yaşamayı öğrendi. Vali Erkmen bölgede inceleme yaptı. Yıkılan evinin yerine yenisi yapılan Rasih Eken´in ev inşaatının temel atma törenine katıldı.

/ DENİZLİHABER / 13 Haziran 2008 Cuma, 00:00

Çameli’nde 29 Ekim 2007 tarihinde yaşanan 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından 8

aydır beşik gibi sallanan ilçede halk depremle yaşamaya alıştı. Her dakika yeni bir küçük sarsıntının yaşandığı ilçe ve köylerinde vatandaşlar olası büyük bir deprem için ise tedirgin. İlçeye bağlı 10 köyde devam eden sarsıntıların sebebi ise Fethiye ile Burdur arasındaki aktif fay hattı.

Yaşanan depremlerden dolayı hasar gören evleri incelemek ve vatandaşların sorunlarını dinlemek için bölgeye giden Denizli Valisi Yavuz Erkmen, halkın sorunlarını dinledi ve depremden zarar gören bir evin temel atma törenini gerçekleştirdi.

İlk olarak Kirazlıyayla Köyü’ne giden Vali Erkmen, burada köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelerek depremden zarar gören vatandaşların olup olmadığını sordu.

Olası bir deprem anında kullanılacak konteynırları de inceleyen Vali Erkmen, daha sonra depremden en çok hasar gören Elmalı Köyü’ne geçti. Burada köy kahvesinde köylüler ile bir araya gelen Vali Yavuz Erkmen, bölgede gerekli incelemeleri yaptıklarını ve kira yardımı yapılacak olan ailelerin kaymakamlıklara müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

Depremden 49 evin ağır hasar gördüğünü belirten Erkmen: “ Şu anda evlerinde ağır hasar bulunan vatandaşlarımız evlerine girmesin. Çünkü bölge deprem bölgesi her an yeni bir depremle karşılaşabiliriz. Bunun için köylere yerleştirdiğimiz konteynırlara girilebilir.

Evleri hasar gören vatandaşlarımızda gerekli makamlara müracaatlarını yaparak devlet tarafından yapılan yardımlardan alsınlar. Bizlerde elimizden geleni yapacağız” dedi.

Vali Erkmen Elmalı Köyü’ndeki incelemesinin ardından bölgede depremde hasar gören ve evi yıkılan üç çocuk babası Rasih Ken’in yeniden yapılan ev inşaatının temelini attı. Bölgede oturan vatandaşlar ise her dakika yaşanan depremlere alıştıklarını ve korkmadıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı