REKLAMI GEÇ

Çameli’de bu tavşana kimse dokunmuyor

Çameli’de bu tavşana kimse dokunmuyor

Çameli’de kuzu büyüklüğündeki tavşan görenleri şaşkına çeviriyor. Yıllardır bu bölgede yaşayan tavşan yola çıkıp geziyor ve ona kimse dokunmuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2015 Pazartesi, 14:32

Çameli doğal yaşamın korunabildiği ender ilçelerden. Anadolu’da sayıları hızla azalan vaşaktan farklı kuş türlerine birçok canlı türü Çameli’de yaşam alanı bulabiliyor. Bunlardan birisi de vahşice avlanmadıklarında üreme ortamı bulabilen tavşanlar.

Çameli’nin Karadağ mevkisinde çekilen bir tavşan fotoğrafı görenleri şaşkına çevirdi. Neredeyse bir kuzu büyüklüğündeki tavşanın yıllardır bu bölgede yaşadığı ve kimsenin ona dokunmadığı belirtiliyor.

Zaman zaman yiyecek bulabilmek için bölgede yaşayanların kullandığı yola çıkan tavşan atlaya zıplaya ilerliyor. Onun bu halini görenler, gözden kayboluncaya kadar izliyor.

Yorumlar

akın   -  Bağlantı 25 Mayıs 2015, 20:23

Doğal yaşam yok olursa , insanlık yok olur. Hayvanların avlanması doğal dengeyide bozuyor. Avcılık yasaklanmalı.

Volkan   -  Bağlantı 25 Mayıs 2015, 15:47

Çameli Karadağ mevkii sakinlerine bu duyarlı davranışları sebebiyle ne kadar teşekkür edilse azdır.Hele ki bu denli vahşi ve katliam boyutuna gelen avcılığı gördükten sonra.Atmacaya,şahine sıkan mı arasın,yavru mevsiminde avlanan mı arasın hepsi var.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı