REKLAMI GEÇ

Çameli’de girişimci yetişiyor

Çameli’de girişimci yetişiyor

Çameli Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik eğitimi başladı. Uygulamalı eğitimler 70 saat sürecek. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar 150 bin liraya kadar desteklerden yararlanabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Şubat 2016 Pazartesi, 09:07

Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecekleri bilgi ve deneyimi kazandırmanın hedeflendiği uygulamalı girişimcilik eğitimi Çameli Belediyesi’nde başladı.

EĞİTİMLER 6 MART’TA SONA ERECEK
6 Mart tarihine kadar sürecek olan uygulamalı girişimcilik eğitiminde, girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik, pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında bilgiler veriliyor.

EKONOMİNİN GENÇ GİRİŞİMCİLERE İHTİYACI VAR
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ekonomin genç girişimcilere ihtiyacı olduğunu belirterek, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü Çameli’de yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile veriliyor. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefliyoruz, kursiyerlerimize yapacakları işlerde başarılar diliyorum” dedi.

150 BİN LİRA DESTEK
Uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayanlar, KOSGEB’e başvurmaları halinde ciddi destekler alabilecek. KOSGEB 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin TL’lik Sabit Yatırım Desteği kapsamında, 4 yıl vadeli ve 2 yıldan sonra geri ödemeli destek verecek. Yetişecek yeni girişimciler, 150 bin TL.ye kadar girişimci desteği alabilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı