REKLAMI GEÇ

Çameli’de sağlıklı yaşam yürüyüşü

Çameli’de sağlıklı yaşam yürüyüşü

Çameli’de, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte vatandaşlar 6 kilometre yürüdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2016 Salı, 18:23

Bahtiyar AKYOL/ ÇAMELİ (DHA)
Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çameli Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği etkinlikte, Çameli’de sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenledi. Çameli Belediyesi’nin çay bahçesinde bir araya gelen Denizli Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan, müdürlük çalışanları, 19 ilçenin halk sağlığı temsilcileri ve vatandaşlar, bilgi aldıktan sonra yürüyüşe başladı.

Yürüyüş ekibi, doğanın içinde Yörük Oturağı Yaylası’na kadar yürüdü. Burada verilen molanın ardından ekip dönüşe geçti ve 6 kilometrelik yürüyüş Çameli’de tamamlandı. Yürüyüş sonrası UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen üç telli saz ustası Hayri Dev, yürüyüşe katılanlara mini konser verdi.

Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla vatandaşlar ve sağlık çalışanlarının bir araya geldiğini, etkinliğin halk sağlığına farkındalık oluşturmak için düzenlendiğini söyledi.

Kılınçarslan, “Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir. Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivite, spor kelimesi ile eşanlamlı olarak algılanmaktadır. Oysa fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra, yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı