REKLAMI GEÇ

Çameli’den Arabistan’a sera domatesi

Çameli’den Arabistan’a sera domatesi

Denizli’nin Çameli İlçesi’nde belediye ve Ziraat Odası’nın desteğiyle örtü altı sebze yetiştiriciliğinde üretilen domatesler, Suudi Arabistan’a TIR’larla gönderilmeye başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2016 Salı, 12:06

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA) 
Çameli İlçesi’nin cevizi, fasulyesi ve kirazından sonra örtü altı sebze yetiştiriciliği kapsamında üretilen domates ilk hasadını verdi ve serada üretilen domatesler Türkiye ve dünya piyasasındaki pazarlarda yerini almaya başladı.

Çameli Belediyesi ve Ziraat Odası tarafından organize edilen ve desteklenen örtü altı seracılıkta üretilen ilk ürün domatesin 24 bin tonu Suudi Arabistan’a ihraç edildi.

İhraç edilen ilk TIR’ı uğurlamaya, AK Partili Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer,Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları Fedarasyonu Başkan Vekili (TÜSEMKOM) Halil Öztürk, Agro Kültür Tarım Eksperi Akif Uyanık geldi. Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, örtü altı sebze yetiştiriliciliğinin ilçe genelinde 110 dekar seraya ulaştığını, yaklaşık 1500 ton domates, 200 ton salatalık ve biber üretimi beklediklerini, ilk ürün olan domatesi, Arabistan’a yollamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçede 110 dekar sera potansiyelini 5 yıl içinde 500 dekara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, “Bizim için örtü altı sebzeciliği önemli, Antalya Kumluca ilçesinde yaklaşık 5 bin ile 6 bin çalışan seracı hemşehrilerimiz var bunların gerekli potansiyeli kurarak alım merkezini Çameli’de oluşturacağız. Çameli’de 8 ay boyunca üretilen sebze ve meyvelerimizi alacağımız bir merkezimiz var. Çameli’de tarımsal anlamda döngü sağlıyoruz tersine göçü bu anlamda sağlayarak göç veren değil göç alan bir ilçe konuma geleceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı