REKLAMI GEÇ

Çamelili öğrenciler göz taramasından geçiriliyor

Çamelili öğrenciler göz taramasından geçiriliyor

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından ilçelerde başlatılan ‘Göz Taraması’ Projesi’ne Çameli de eklendi. Denizli’ye en uzak ilçe olan Çameli’de 2 bin 200 öğrencinin göz taraması yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2016 Perşembe, 09:42

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından okul çağındaki çocuklarda uygulamaya konulan ‘Göz Taraması’ projesinin son durağı Denizli’ye en uzak ilçe olan Çameli oldu. Buldan’da başlayan göz taramaları Çal, Sarayköy, Honaz, Kale ve Beyağaç’ta devam etmiş, 18 bin 225 öğrencinin göz taraması yapılmıştı. Çameli’ye kurulan göz ünitesi sayesinde 2 bin 200 öğrenci göz taramasından geçerek, proje kapsamına dahil olacak.

denizli-cameli-tum-ogrencilerin-goz-kontrolu-yapilacak-1

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, Çameli Belediyesi Başkan Yardımcısı Atilla Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun ve Çameli Devlet Hastanesi Yönetimi ile birlikte Çameli Devlet Hastanesi’nde göz taraması projesini başlattı.

“DENİZLİ’DE TARANMADIK ÇOCUK KALMAYACAK”
Denizli’de taranmadık çocuk kalmayacak sloganıyla projeyi başlattıklarını ve Çameli ile birlikte 7 ilçeye ulaştıklarını söyleyen Öztürk, “Göz taramalarımızda öncelikli hedefimiz göz hekiminin olmadığı hastanelerimizde göz taramasının yapılması, buradaki çocuklarımıza bu hizmeti sunabilmekti. Gerek kaymakamlarımızla yaptığımız görüşmeler gerekse bize gelen talepler doğrultusunda projemizin kapsamını genişlettik. Geçtiğimiz haftalarda Kale’de göz taramaları yapılırken gerekli cihazlarımızı taşıyarak kendi ekibimizle Beyağaç’ta da taramalar yaptık. Bu hafta da göz taramalarımıza Çameli ilçemizde başlamış olmanın verdiği mutlulukla sizlerle birlikteyiz. Çameli birliğimize bağlı hastanesi olan en uzak ilçemiz. Burada da yaklaşık 2 bin 200 öğrencimiz göz taramasından geçmiş olacak. Umut ediyorum ki tüm yavrularımız geleceğe sağlıkla adım atarlar ve biz de bu aşamada onların sağlığına katkıda bulunabiliriz. Organizasyonda emeği geçen başta kaymakamlığımız olmak üzere tüm kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇAMELİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Çameli Kaymakamı Şerefe Albayrak da taramanın Çameli için önemli olduğunu belirterek, “Bilindiği üzere ilçemizde göz hekimimiz yok. En yakın göz hekimi Acıpayam’da bulunuyor. Böyle olduğu zaman hastalar hizmetin uzağında kalıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı