REKLAMI GEÇ

Çiftçiler “Kanadı Noktalı” için uyarıldı

Çiftçiler “Kanadı Noktalı” için uyarıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Bitki Sağlığı Hizmetleri tarafından organize edilen hizmet içi eğitimde, Çamelili çiftçiler ‘Drosophila suzukii’ adlı kanadı noktalı sirke sineği zararlarına karşı uyarıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2019 Pazar, 14:40

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde Bitki Sağlığı Hizmetleri’nde görevli personeller tarafından Çameli Belediyesi Konferans Salonu’nda Çiftçilere ve Üreticilere noktalı sirke sineği (Drosophila suzukii) ve akdeniz meyve sineği ile ilgili hizmet içi eğitim verildi. Eğitimde ürünlerde tespit edilen zararlının diğer meyve türlerine yayılımının önlenmesi ve üreticilere ilçede görülen Kanadı Noktalı Sirke Sineği ile ilgili eğitim verildi.

Eğitim toplantıya Çameli Kaymakamı İsmail Alsancak, Çameli Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Cengiz Arslan Denizli il Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Yılmaz, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, Çameli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Durmuş İvgin, Sivil Toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Yetkililer toplantıda sirke sineğiyle Denizli ilçelerinde 2018 yılında nasıl mücadele edildiği ve önlemler alındığını konusunda tuzak asılan ilçelerden örnekler verilerek anlatıldı. Yetkililer, “Ülkemizde ve Denizli’de ekonomik olarak zarara neden olan sirke sineği (drosophila suzukii) ile doğal elma sirkesinden oluşan tuzaklarla mücadele edilmektedir.

Son üç yıldır çiftçilerimiz arasında sirke sineği diye tabir edilen bir zararlı ile mücadele ediyoruz. Zaman zaman ürün kayıplarına ve ürünlerde kalite düşüklüğüne sebep olan bu zararlı ile mücadele kapsamında, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak 2019 yılında 25 bin 620 litre Çameli İlçesinde Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2620 Litre elma sirkesi dağıtımı yapıldı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı