REKLAMI GEÇ

Maden sahasına yaptığı gölü cennete çevirdi, 10 TL’ye tatil yaptırıyor

Maden sahasına yaptığı gölü cennete çevirdi, 10 TL’ye tatil yaptırıyor

Çameli’de torf madeni çıkarılan 300 dekarlık tarlayı 15 yıl önce göle çeviren girişimci, burayı cennetten bir parça haline getirdi. Doğa turizmi ve balık avlamak isteyenler gün boyu 10 TL’ye 5 yıldızlı hizmet alıyor.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2017 Cumartesi, 14:21

Çamelili girişimci Şerif Ali Öztürk, yıllarca kendine ait araziden torf madeni çıkarttı. Tarlalarından maden nakliyatı bitince de, 3-4 metre derinliğe ulaşan arazisini göle çevirdi. 15 yıl önce 300 dekarlık alanda göl yarattı. İçine sarı ve aynalı sazan ile yayın balığı yavrusu attı.

Şerif Ali Öztürk, 2 yıl önce de ‘Saklı Göl’ ismini verdiği yeri turizme açtı. Çameli ilçe merkezine sadece 1 kilometre mesafede bulunan göl, Kızılyaka Mahallesi yakınında ve Çameli-Fethiye yoluna da oldukça yakın.

Karayolundan bakıldığı zaman sazlardan görünmeyen gölde, günlük 10 TL ödeme karşılığında balık avlanabiliyor. Gölden 50 kilogram ağırlığında sazan, 150 kilogram ağırlığında da yayın balığı çıkıyor.

“SADECE 10 TL’YE DOĞA TURİZMİNİ BAŞLATTIM”
Girişimci Şerif Ali Öztürk, “Göldeki balıklara yem vermiyorum. Su mineral zengini ve doğal ortamda yaşıyorlar. Ayrıca, çok sayıda örnek, kaz ve diğer su kuşları da gölde yaşıyor. Burası Saklı Cennet. Doğa turizmi ve balık avını sevenler için ideal bir yer. Doğa turizmi yapmak isteyenler, günlük 10 TL karşılığında burada balık avlayabiliyor. Yakaladıkları balıkları da götürüyorlar. Gölde milyonlarca balık var. Kışın sular 1 metre kadar yükseliyor. Restoran ve balık avlama iskelelerini 2 yıl önce yaptım. Elektrik enerjisini güneş enerjisi panellerinden alıyorum. Konuklarımıza tereyağında bıldırcın ve tavuk eti de veriyoruz. İsteyenlere balık pişirip servis ediyoruz. Çok ucuza 10 TL’ye tatil olanağı sunuyoruz” dedi.

“EN ÇOK ANTALYALILAR GELİYOR”
Şerif Ali Öztürk, Saklı Göl’ü Denizlililerin fazla tanımadığını belirterek, “Göle en çok Antalya’dan geliyorlar. Burdur ve Fethiyeliler de sık sık uğrayıp balık avlıyor. Denizli’de kendimizi tanıtamadık. Burası tam bir cennet. Denizli’ye sadece 118 kilometre mesafedeyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı