REKLAMI GEÇ

Çameli’de 101 işletmede 4 bin ton alabalık üretiliyor

Çameli’de 101 işletmede 4 bin ton alabalık üretiliyor

Çameli İlçesi’nde Alabalık Yetiştiriciliği kursunu tamamlayan kadın yetiştiricilere yönelik sertifika töreni düzenlendi. Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Yılmaz Erkaya, “İlimiz işletmelerinin 101 adedi Çameli ilçesinde bulunmaktadır. Su ürünleri işletmelerimizin % 86 si Çameli ilçemizde yer almakta” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2017 Cumartesi, 16:40

Çameli İlçesi Belediye Konferans Salonunda yapılan sertifika törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Çameli Kaymakamı Onur Özaydın, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İdare Amirleri, STK temsilcileri, Kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Yılmaz Erkaya, “İl Müdürlüğümüzün çalışma alanı içinde 118 adet gökkuşağı alabalığı tesisi ve ilimizden AB ülkelerine balık ihracatı yapan 2 adet su ürünleri işleme tesisi bulunmaktadır. Bu işletmelerin % 90’ını yıllık 0-31 ton arasında üretim yapan küçük ölçekli aile işletmeleri oluşturmaktadır. Bu işletmelerde yıllık üretim miktarı 4.000 ton olup, kadınlar da üretimde yer almaktadır. İlimiz işletmelerinin 101 adedi Çameli ilçesinde bulunmaktadır. Su ürünleri işletmelerimizin % 86 si Çameli ilçemizde yer almakta ve toplam üretimin % 44 ünü bünyesinde barındırmaktadır. Çameli İlçemizdeki işletmelerimizin sayısal olarak fazla, üretimlerinin ise düşük olmasının nedeni, işletme büyüklüklerinin küçük ve aile işletmesi şeklinde çalışan işletmeler olmasından kaynaklanmaktadır. Bu ilçede yaşayan ailelerin ana geçim kaynaklarından biri gökkuşağı alabalığı yetiştiriciliğidir. Eğitimlerini tamamlayarak belgelerini alan tüm alabalık yetiştiricisi kadınlarımızı tebrik eder, Denizli’mize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakanlığın Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca desteklenen ve Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen proje kapsamında kursiyerlere; Alabalık Yetiştiriciliği, Alabalık Hastalıkları, İşletme Yönetimi, Atık ve Çevre Yönetimi konularında eğitimler verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı