REKLAMI GEÇ

Çameli elması Irak yolcusu

Çameli elması Irak yolcusu

Üretimi Çameli’de yapılan ve soğuk hava depolarında tutulan elmalar ile ilgili yeni Pazar bulundu. Çameli’den 40 ton elma Irak’a gönderildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2017 Cuma, 10:56

Çameli elması için yeni Pazar arayışları sonuç verdi. Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, soğuk hava depolarında bekletilen elmaların tasnif ve boylama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Tuncer, “Çameli’de yaklaşık 1000 ton elma üretiliyor. Birinci sınıf elmaları soğuk hava depolarında bekletiyorduk. Ürünlerimizin tatmin edici bir fiyattan satılması için ihracat kapılarının açılmasını bekledik. Üreticilerimiz elma ihracatının başlamasına sevindi. Soğuk hava depolarında saklanan elmalar boy ile renklerine göre ayrımı yapıldıktan sonra ihraç ediliyor” dedi.

Dış satımın devam ettiğini belirten Tuncer, Rusya’nın ardından Irak’a da ürün satışının başladığını söyledi. Tuncer, “İlk kez üreticinin yüzü gülüyor. Çameli elmasının aroması, sertliği, kalitesi, tadı hiçbir bölgede bulunamayacak orandadır. Ürettiğimiz elmanın pazar bulacağına ve yeni taleplerin gelmesini sağlayacağından kuşkumuz yok” dedi.

Tasnif ve boylama çalışması tamamlanan 40 ton elma TIR’lar ile Irak’a gönderildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı