REKLAMI GEÇ

Çameli’de bir yılda 60 işyeri kapandı

Çameli’de bir yılda 60 işyeri kapandı

Denizli Çameli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin ortakları her geçen yıl azalıyor. Bir yılda 60 işyerinin kapandığını söyleyen Çameli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Duru, kooperatifin ortak sayısının 400’lerden 340’lara düştüğünü söyledi.

/ DENİZLİHABER / 25 Aralık 2013 Çarşamba, 14:22

ŞENGÜL BOZ
Çameli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi her geçen yıl kan kaybediyor. Türkiye genelinde yaşanan sıkıntının Çameli’yi daha derinden etkilediğini söyleyen Kooperatif Başkanı Ali Duru, “Ben 82 yılından beri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifinin yönetiminde görev alıyorum. Çameli, devlet hizmetlerinden hep mahrum kalan bir bölge. Genç nüfusu ilçemizde tutamıyoruz. Bir çok esnaf işyerlerine kapatarak Denizli veya Fethiye’ye Muğla’ya giderek işçi olarak çalışmaya başladı” dedi.

“BİR YILDA 60 ORTAĞINI KAYBETTİ”
Geçtiğimiz yıl ortak sayısının 400’ün üzerinde olduğunu kaydeden Başkan Duru, “Bir yılda 60 işyeri kapandı. Kooperatifimizin geçen yıl 400 üyesi vardı. Bu yıl 340’a düştü. Eğer yolumuz yapılmaz ise Çameli’de esnaf kalmayacak. Gençleri Çameli’de tutmanın ve üretime kazandırmanın yolları aranmalı. Çameli, şu an emekli şehri. Tam bir tüketim şehri olduk” diye konuştu.

“UMUTLARIMIZ YOLDA”
Tam bir yılan hikayesine dönen Acıpayam- Çameli yolu tamamlanır ise Çameli’nin kaderi değişecek. Kooperatif Başkanı Ali Duru şunları söyledi: “Eğer yolumuz tamamlanır ise, ilçeye hareketlilik gelir. İşte o zaman esnafın durumu biraz olsun düzelir. Tüm umutlarımız yapılacak olan bu yolda. Ayrıca, Anadolu Lisesi veya yüksek okul Çameli’ye kazandırılmalı.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı