REKLAMI GEÇ

Doktor’dan şiir albümü hazırlığı

Doktor’dan şiir albümü hazırlığı

Çameli’de aile hekimi olarak görev yapan ve edebiyat ile de yakından ilgilenen Dr. Özcan Özçelik, yazdığı şiirlerden bir albüm yapma hazırlığında. Yayınlanmış “Ekin” isimli şiir, “Atlı Sıhhiye” isimli romanı bulunan Dr. Özçelik, albüm tamamlandığında güzel bir çalışmanın ortaya çıkacağına inandığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2015 Çarşamba, 18:33

Denizli Lisesi’ni bitirdikten sonra Erciyes Üniversitesi’nde tıp eğitimi alan Özcan Özçelik, 23 yıldır doktorluk yapıyor. Çameli Devlet Hastanesi’nde başhekimlik görevinde de bulunan ve halen aile hekimi olarak Çamelililere hizmet veren Özçelik, mesleğinin dışında edebiyatla yakından ilgileniyor.

Çok sayıda şiir yazan Özçelik, bunlardan 150’sini “Ekin” isimli kitabında topladı. Roman denemesi de olan Özçelik’in “Atlı Sıhhiye” isimli kitabı yayınlandı. Ayrıca UNESCO’nun “Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı” seçtiği Hayri Dev’i anlatan bir kitabı da bulunuyor.

Yazmayı, resim yapmayı, müziği çok sevdiğini anlatan Dr. Özcan Özçelik, “Resim yapıyorum, bağlama çalıyorum, türkü söylüyorum, şiir yazıyorum. Bunlar benim hayatımın bir parçası. Bunları radyo programlarında anlattım. Doğuş Radyosu sahibi İskender Doğan buradan esinlenerek bir şiir albümü yapmayı önerdi. Tamamlandığında güzel bir çalışma olacağına inanıyorum” dedi.

İskender Doğan da, Dr. Özcan Özçelik’in mesleğinin dışındada güzel zalışmalarıyla dikkati çektiğini, şiir albümüyle bu çalışmayı geniş kitlelere aktarmayı amaçladıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı