REKLAMI GEÇ

Gezici Çanakkale Müzesi Çameli’de

Gezici Çanakkale Müzesi Çameli’de

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan 4 bin savaş malzemesinin sergilendiği gezici müze Çameli’de. Gezici müzeyi ziyaret eden Çameliler, Türk tarihinin dönüm noktası olan Çanakkale Savaşı ile ilgili bilgiler edindi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2015 Cumartesi, 09:30

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla Çanakkale Savaşı’nda kullanılan malzemelerin sergilendiği Çanakkale 1915 Gezici Müzesi’nin Denizli turu devam ediyor. Gezici müze, bu kez de kapılarını Çameli Cumhuriyet Meydanı’nda ziyaretçilerine açtı.

Çanakkale Savaşı’na katılan askerlere ait eşyalar ve savaş malzemelerinin sergilendiği gezici müzeyi ziyaret eden öğrencilere görevliler tarafından bilgiler verildi. Her yaş grubundan vatandaşlar da müzeyi gezdi ve her parçayı dikkatle inceledi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çanakkale TIR’ının adım adım Türkiye’yi gezdiğini belirterek, “Çanakkale’ye gidemeyenler için ayaklarına kadar gelen bir fırsat. Bu müze gerçekten gezilmeye ve görülmeye değer. İçerisinde 4 bin parça savaş malzemesi bulunuyor. Halkımızın gezip görmelerini tavsiye gidiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı