REKLAMI GEÇ

Gönül Elçileri Projesi Çameli’de tanıtıldı

Gönül Elçileri Projesi Çameli’de tanıtıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in eşi Nurtaç Demir’in başkanlığında yürütülen ‘Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi’nin tanıtım toplantısı Çameli’de yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 4 Aralık 2013 Çarşamba, 12:47

Özellikle kırsal kesimde kadın istihdamını artırmak ve kadınlarla erkekler arasındaki fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hayata geçirilen Gönül Elçileri Projesi tanıtım toplantısı Çameli’de yapıldı.

Çamelili kadınların yoğun ilgi gösterdiği Proje tanıtım toplantısına, Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa İlik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mevlüt Ünlü, Denizli Halk Eğitim Müdürü Yılmaz Gürses, Denizli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülnur Oymak, mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda ”Gönül Elçileri Projesi” ve bunun ikinci alt bileşeni olan “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” hakkında detaylı bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa İlik, yapmış olduğu konuşmasında, “Bilmekteyiz ki; Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin yapılan pek çok mevzuat çalışmasına ve uygulanan düzenlemelere rağmen; kadınların eğitim ve istihdama katılım oranları henüz erkeklerin düzeyine ulaşmış değildir. Bu bağlamda kadınlarla erkekler arasında fırsat eşitliğinin ortaya çıkarılması, toplumun şekillenmesinin en önemli dinamiklerinden biri olan kadınların eğitim düzeylerinin ve eğitime ulaşılabilirliğinin artırılması son derece önemlidir. Toplumumuzda kadınlar için yapılan her eğitim faaliyeti, yapılan her çalışma, yapılan maddi – manevi her yatırım; aynı zamanda toplumun değerlerine, ülkemize ve tüm alanlarda her kesimden insanımıza artı değer katacaktır” dedi.

“Gönül Elçileri Projesi’nin, kadınların ülkenin kalkınmasında lokomotif vazifesi gören işgücüne katılım oranının yükseltilmesi amacıyla başlatıldığını vurgulayan İlik, “ Toplumun her kesimine tam manası ile entegre olması, sosyo-ekonomik ve kültürel seviyelerinde artış sağlanması, kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmasıyla yaşam kalitesini artırmak ve onları meslek sahibi yapmak isteniyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı