REKLAMI GEÇ

Komutanlar, jandarma olmayı anlattılar

Komutanlar, jandarma olmayı anlattılar

Çameli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hamza Çil ve Jandarma Astsubay Çavuş Benay Güzel, Çameli Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen kariyer günlerinde öğrencilerle buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2018 Cumartesi, 10:35

Öğrencilere “jandarma” olmayı anladan Hamza Çil, hangi meslek olursa olsun, sevmekten geçtiğini belirtti. Öğrencilere jandarma olabilmek için hangi sınavlara girildiğini, hangi eğitimlerden geçildiğini anlatan Çil, kolluk kuvvetleri olan jandarma ve polislerin görev bakımından aralarındaki farkları örneklerle açıkladı.

Zamanın sürekli değiştiğini belirten Hamza Çil, “Eskiden değerli olan birçok şey artık yeterli değil. Lise diploması günümüzde büyük bir ayrıntı değil. Gençlerimizin kendilerini bir mesleğe yöneltmesi gerekiyor. Gençlerde genel olarak özgüven eksikliği gözlemliyoruz ve bu oldukça üzücü. Zamanınızı iyi değerlendirin” dedi.

Jandarma Astsubay Çavuş Benay Güzel ise, beden eğitimi bölümünden mezun olduğunu ve daha sonra 8 aylık bir eğitimden geçerek jandarma olduğunu söyledi.

Mesleğini çok sevdiğini ifade eden Güzel, “Erkek-Kadın karışık bir eğitimden geçtik. Ülkemizde bayan astsubay alımında önemli bir artış var. Kız öğrenciler ister jandarma ister başka bir mesleği seçsin, ancak eğitimlerini mutlaka tamamlamaları ve kendilerini geliştirmeleri gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı