REKLAMI GEÇ

Kuş gözlemi için Çameli’ye geldiler

Kuş gözlemi için Çameli’ye geldiler

Son dönemde doğa sporlarıyla öne çıkmaya başlayan Çameli, bu kez Hollanda, Belçika ve Malezya’dan kuş gözlemcilerini ağırladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2015 Salı, 15:39

Hollandalı kuş gözlemcisi Matty Muster liderliğindeki 13 kişilik grup, kuş gözlemi yapmak üzere Çameli’yi seçti. Farklı kuş türlerini görmek üzere ilçeye gelen grubun Hollanda, Belçika ve Malezyalı üyeleri, Çameli’nin ekolojik yapısına hayran kaldı. 

Hollandalı Matty Muster, tanımlayamadığı kuş türlerinin Çameli’de olduğuna dikkati çekerek, “ Bu bölge bütün dünyadan kuş gözlemcilerini çekebilecek potansiyele sahip. Yalnızca kuş gözlemcileri için değil, ekolojiyle ilgilenenler için de çok önemli bir alan. Bir yerde ne kadar çok farklı tür ve canlı varsa, bu orada doğal ortamın bozulmadığı anlamına gelir. Çameli İlçesi ekolojik anlamda çok güzel bir yer. Bozulmamış bir doğa yapısına sahip. Gezdikçe çoğrafi yapılar değişiyor. Kendinizi bazen bir şelale, bazen bir kanyon ya da yüksek engebeli bir arazide buluyorsunuz” dedi.

Çameli’ye hayran kaldıklarını dile getiren Muster, hayran kaldığı ifade eden Muster, önümüzdeki yıllarda dünyanın her yerinden kuş gözlemcilerini ilçeye getireceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı