REKLAMI GEÇ

Şoförlere ilkyardım eğitimi

Şoförlere ilkyardım eğitimi

Çameli Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından, servis şoförlerine ilkyardım eğitimi verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2018 Cuma, 09:37

Çameli Halk Eğitim Müdürlüğü’nce, trafik kazalarında yaşanan yanlış müdahale sonucu meydana gelen ölüm ve sakatlanmaların önüne geçmek amacı ile şoförlere ilkyardım eğitimi verildi.

Eğitim kapsamında şoförlere, olay yerinde hasta, yaralının güvenliğinin sağlanması, meraklı kişilerin olay yerinden uzaklaştırılması, yaralıların kımıldatılmaması, olayı en hızlı şekilde acil yardım servisine haber verilmesinin sağlanması, yaralıların korku ve endişelerin giderilmesi, sağlık ekiplerinin geleceği zamana kadar yapılacak ve alınması gereken önlemler anlatıldı.

İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “İnsan hayatı çok önemlidir. Olası bir kaza anında kazazedeye ilkyardım nasıl yapılır konusunda doğru bilgi veriyoruz. Çoğu zaman hakla iç içe olan otobüs şoförlerimiz sağlık ekiplerinden önce olay yerinde olabiliyor. Verdiğimiz teorik ve pratik bilgiler sayesinde hayatın her alanında hayat kurtarmaya yönelik bilgi sahibi olacaklar. Kişi ilk yardım konusunda eğitimli ise yaralı kişiye nasıl yaklaşacağını ve müdahale edeceğini iyi bilir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı