REKLAMI GEÇ

1 milyon liralık gül hasadı başladı

1 milyon liralık gül hasadı başladı

Çardak’a bağlı Söğüt Mahallesi’nde yağlık gül hasadı başladı. Gül üretimi bu yıl ilk defa bin dekarın üzerine çıktı, ürün güzel olunca çiftçinin yüzü güldü.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2014 Çarşamba, 10:36

Çardak’ın yüksek mahallelerinden Söğüt’te,gül üretimini artırmak amacıyla yaklaşık 30 yıldan bu yana devam eden çalışmaların sonucunda toplam gül bahçesibin dekara ulaştı. 1985’ten bu yana üretimi yapılan gülde, bu yılrekolteniniyi olması üreticinin yüzünü güldürdü.

Dekar başına verimin yüksek olması ve pazar sıkıntısı çekilmemesi nedeniyleçiftçinin tercih ettiği ürünlerden biri haline gelen gülde, hasat döneminin başlaması ndolayısıylatören düzenlendi. Bu yılki rekoltenin 30 tonu bulması beklenirken, Tarım İl Müdürü Sezgin Kutlu, alternatif tarımın önemini vurguladı.

Üretim sahalarının daha da genişlemesiyle gülün birçok üründen daha kazançlı bir ürün olduğuna dikkat çeken Kutlu, “Müdürlüğümüz bu bölgedeki gül üretimini yaygınlaştırmak için çalışıyor. Yağlık gül üretiminin artması bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak” dedi.

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk ise, Çardak’ın ekonomik değeri yüksek ürünlerle kalkınacağını belirtirken, “Belediye olarak bu girişimlerin arkasındayız” diye konuştu.

Isparta’daki gül esansı ve gıda üreticilerine satılan gül yün kilosu toptan 3,5-4 TL arasında satılıyor. İyi verim alınan bir tarlada dekardan 300 kilogram dolayında gül yaprağı toplanabiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı