REKLAMI GEÇ

“Çardak göç veriyor”

“Çardak göç veriyor”

Çardak Kaymakam Vekili Kamuran Taşbilek, Çardak OSB’nin ve Denizli Serbest Bölgesi’nin yeterince aktif olmaması nedeniyle, ilçenin göç verdiğini belirterek, buralara biran önce işlerlik kazandırılmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2008 Cuma, 00:00

Vali Erkmen, ilçe gezilerine Bozkurt ve Çardak’ta devam etti. Erkmen’e Çardak’ı ziyareti sırasında ilçeyle ilgili bilgi veren Çardak Kaymakam Vekili Kamuran Taşbilek, Çardak’ın, kara, demir ve hava yollarının kesiştiği bir yerde olmasına rağmen, göç verdiğini belirtti. Taşbilek, göçün sebebini ise ilçe sınırları içerisinde bulunan Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ile Denizli Serbest Bölgesi’nin yeterince faal olmaması olarak gösterdi. Taşbilek, “Bu bölgelerin aktif hale gelmemesi ve yatırımcıların buraya ilgi göstermemesi üzüntü verici. İlçemizde, ulaşım sorunu yok. Buralar faal olmadığı için ilçeden göç devam ediyor. Buralar aktif hale getirilmeli” dedi. Erkmen, brifingin ardından, Denizli Serbest Bölgesi’ni ziyaret ederek DENSER A.Ş. Genel Müdürü Sedat Demirden’den bölgeyle ilgili bilgi aldı.

‘Çardak Hanı restore edilsin’

Çardak’ta belediye başkanlığını da ziyaret eden Erkmen, burada da Çardak Belediye Başkanı Hüseyin Ekecan’ın, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş yılı olan 1299’da yapılan Çardak Hanı’nın restore edilmesi isteği ile karşılaştı.

Gölet su tutmuyor

Erkmen, okul sorunu olan Söğüt Köyü’nde de incelemelerde bulundu. Köy kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya gelen Erkmen, sulama için yapılan göletin su tutmadığını öğrendi. Köylüler, “Sulama için yapılan gölete sürekli bir kaynaktan su gelmiyor. Bu gölet yağışların bol olduğu zamanlarda su tutması için yapıldı. Ancak gölete su taşıyacak olan kanallar dar olduğu için sular bu kanallardan taşıp dışarı akıyor ve gölete gitmesi gereken su dışarı gidiyor. Bu konuda yardım istiyoruz” dediler. Vali Erkmen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu’ya direktif vererek konunun derhal araştırılmasını ve gereken neyse yapılması gerektiğini söyledi.

Şehit ve gazi yakınlarına ziyaret

1985 yılında Tunceli Çemişgezek’te şehit olan Arif Adem’in babası Osman Adem, 1996 yılında Şırnak’ta şehit olan Ali Gezer’in babası Ramazan Gezer ve 1990 yılında Şırnak’ta gazi olan ve Devlet Övünç Madalyası alan Ahmet Demir ile bir araya gelen Vali Erkmen, sorunları olup olmadığını sordu. Sorunları olmadığını ve devletin gereken her şeyi yaptığını aktaran gazi ve şehit yakınları, devletten gereken ilgiyi gördüklerini söylediler. Vali Erkmen de devletin şehit yakınları ve gazilerine sahip çıktığını ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğini belirterek, “Her türlü sorunlarınızda yanınızdayız. Bir sorununuz olduğunda bizlere aktarın. Devlet olarak üzerimize düşen neyse yaparız” diye konuştu.

Bozkurt’ta ise ilçenin derslik ve kapalı spor salonu ihtiyacı gündeme getirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı