REKLAMI GEÇ

Çardaklı öğrencilere çevre dersi

Tema Vakfı Denizli İl Temsilcisi Zeki Akakça, Çardak Merkez İlköğretim Okulu’nda, toprak erozyonu, çölleşme ve doğal varlıkların yok edilmesi konularını içeren bir konferans verdi.

/ DENİZLİHABER / 17 Aralık 2007 Pazartesi, 01:00

TEMA Vakfı, ülke genelinde sürdürmekte olduğu, doğa çevre konularında bilinçli ve etkili kamuoyu oluşturma, çevre konularına duyarlı toplum yaratma çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çalışmalar kapsamında, Denizli merkez ve ilçelerdeki okullardan gelen talepler de değerlendirilerek eğitim konuları belirlenip hazırlıklar yapılarak doğa, çevre, toprak ve ormanlarımızın durumu ile ilgili bilgiler derlenerek öğrencilere sunuluyor. Bu çerçevede, TEMA Denizli Temsilcisi Zeki Akakça, Çardak Merkez İlköğretim Okulu’nda, bir konferans verdi. Çardak’taki okullarda bu yıl gerçekleştirilen ilk çevre etkinliği olan konferans, okulun Çevre Koruma Kulübü öğretmen ve öğrencilerinin koordinatörlüğünde verildi. Konferansta, toprak erozyonu, kuraklık, çölleşme ve doğal varlıkların yok edilmesi konularıyla, var olan doğal varlıklarımızın korunması için yapılması gerekenler katılımcı öğrenciler ile öğretmenlere anlatıldı. Çardak, Acıgöl ve Hanabat Ovası’nda çekilen fotoğrafların eşliğinde yapılan sunumda, öğrenciler kendi bölgesindeki doğal varlıklar ve çevre sorunları konusunda bilgilendirildi. TEMA Vakfı İl Temsilciliği, bu çalışmanın benzerini önümüzdeki günlerde Sarayköy ve diğer ilçe okullarında yapmaya devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı