REKLAMI GEÇ

Çardak Acıgöl’e flamingo akını başladı

Çardak Acıgöl’e flamingo akını başladı

İlkbaharın habercisi olan göçmen kuşlar, havaların ısınmasıyla birlikte ülkemiz semalarında uçmaya başladı. Yurdumuzda flamingoların en iyi gözlendiği yer olarak kabul edilen Çardak Acıgöl’e de flamingo akını başladı. Flamingolar, Acıgöl’de kuluçkaya yatıp, yeni yavrularını dünyaya getirecekler ve Kasım ayı başlarında da sıcak ülkelere göç edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2017 Cumartesi, 12:58

Büyük topluluklar halinde, durgun sulara sahip göl, tuz gölü ve lagünlerde yaşayan flamingolar, Türkiye’deki yaşam alanlarına göç ediyor.

İlkbaharın da habercilerinden olan sevimli kuşlar, Türkiye’de onların en iyi gözlendiği yer olarak kabul edilen Çardak Acıgöl semalarında uçmaya başladı.

Sıra dışı doğa koşullarının bulunduğu tuzlu ve sodalı sığ sularda yaşayan flamingolar için önümüzdeki günlerde çok sayıda amatör ve profesyonel fotoğrafçı soluğunu Acıgöl’de alacak.

Savunmasız oldukları için genelde geceleri uçan ve ıssız bölgelerde üreyen flamingolar, önümüzdeki günlerde kuluçkaya yatacak.

Her dişi, yuvasına bir yumurta bırakıyor. Yavrular, 30-32 gün arasında ördek iriliğinde yumurtadan çıkıyor. İki aya kadar anne ve babaları tarafından beslenecek olan yavru flamingolar, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte sıcak ülkelerin yolunu tutacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı