REKLAMI GEÇ

AK Parti’de adaylık yarışı

AK Parti’de adaylık yarışı

Denizli’nin Çardak İlçesi’nde AK Parti’de, adaylık yarışı 5 isim arasında geçiyor. AK Parti’nin aday adayları temayül ve anket çalışmalarının ardından Ankara’dan gelecek açıklamayı bekliyor.

/ DENİZLİHABER / 19 Aralık 2013 Perşembe, 12:31

ŞENGÜL BOZ
Çardak, seçim heyecanını sessiz yaşayan ilçelerden. AK Parti’de Ziraat Bankası’ndaki görevinden istifa eden Mahmut Öztürk, eski ilçe başkanı Mehmet Pala, ilçe başkanlığından istifa ederek belediye başkanlığına aday adayı olan Özgür Uludağ, mevcut başkan Mustafa Kocazeybek ile Denizli’de Emlakçılık sektöründe faaliyet gösteren Cihan Filiz arasında adaylık yarışı devam ediyor.

Temayül ve anket çalışmalarının ardından Ankara’dan açıklanacak ismi bekleyen Ak Parti aday adayları, neden Çardak  belediye başkanlığına talip olduklarını ve ilçenin  sorunları ve sorunların çözümlerine yönelik projelerini açıkladılar.
akp-mahmut-ozturk

“KANALİZASYON ÇARDAK’A ZARAR VERDİ”
Mahmut Öztürk, Ziraat Bankası’nda görev yaptığı dönemlerde sürekli halkla iç içe olduğunu ve halkı kalkındırma, ihtiyaçlarını önemseme misyonunu geliştirdiğini belirtti. Hiç bir siyasi beklenti olmadan yaptığım hizmetleri, vatandaşların talebi üzerine belediye başkanı olarak sürdürmek istediği için Çardak Belediye Başkanlığına talip olduğunu vurgulayan Öztürk, “Çardak’ın eski İpek Yolu üzerinde bulunması ve karayolu, demiryolu ve çevre ilçelerle ticari bağlantı sağlayan bir yer olması nedeniyle 55 yıl önce Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Köy iken ilçe olan tek yerleşim yeri olan Çardak’ın başka bir örneği yok. Ancak Çardak, bu özelliğini kullanamadı” dedi.

Çardaklıları dedesinden torununa herkesi birebir tanıdığını, kimin karnını nasıl doğurduğunu, neyle ilgilendiğini, ihtiyaçlarını hobilerine varıncaya kadar çok iyi analiz ettiğini de vurgulayan Öztürk, “İlçe olduktan sonra 55 yıl boyunca Çardak’a geliştirmek adına bir şey yapılmamış. Fizyolojik ihtiyaçları karşılayacak kamu kurumları dışında çok fazla yenilik ve gelişme sağlanamadı. Çardak hizmete aç, gelişmeye en müsait ilçelerden biri” diye konuştu.
akp-mustafa-kocazeybek

“BÜTÇEMİZİ AŞAN HİZMETLER YAPTIK”
Çardak Belediye Başkanı Mustafa Kocazeybek, 30 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday adayı oldu. Yarım kalan projelerini tamamlayabilmek ve halkın isteği doğrultusunda ikinci kez aday adayı olduğunu belirten Kocazeybek, geçtiğimiz 4.5 yıl içerisinde belediye bütçesini aşan hizmetler yapıldığını vurguladı.

Hiçbir ilçede olmayan kültür parkı,spor kompleksi, yüzme havuzu gibi hizmetleri Çardak’a kazandırdıklarını belirten Kocazeybek, “ Belediye binasını yaptık. Nikah salonunu faaliyete geçirdik. 180 bin metrekarelik kaldırım taşı döşedik. Üst yapı çalışmalarının yüzde 80’ini tamamlandı. Şimdi düğün salonunun yapımına başlandı. Üç ay sonra hizmet girecek. Ayrıca ilçemizin en önemli sorunu arıtma tesisi. Arıtma tesisi 5 yıl önce söz veripte yapamadığımız projelerimizin arasında. Bunun nedeni ise bütçemizi aşması. Denizli Milletvekili ve MYK üyesi Nihat Zeybekci, beklememizi önerdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Osman Zolan ile devam ederse, bu iş çözümlenir” diye konuştu.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde yüzde 36 oyla belediye başkanlığına seçilen Kocazeybek’in 2014 yerel seçimlerdeki hedefi yüzde 60 oy almak.
akp-ozgur-uludag

“SORUNLARA KAYITSIZ KALAMAZDIK”
İki yıl AK Parti Çardak İlçe başkanlığını yürüten ve istifa ederek 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkan aday adayı olan Özgür Uludağ, “İlçe başkanlığım dönemimde belde ve köylere ziyaretlerimiz oldu. İnsanların sorunlarıyla birebir ilgilendik. Vatandaşların sorunlarını dinledikçe kayıtsız kalamazdık. O nedenle belediye başkanlığına aday adayı oldum. Ayrıca, parti teşkilatım ve Çardak halkının da talebi vardı” dedi.

Siyasete iki yıl önce AK parti bünyesinde başladığını da vurgulayan Uludağ, ilçe merkezinde bir çok sivil toplum örgütlerinde görev aldığını belirtti. Köylerde alt yapının bittiğini, su sorununun kalmadığını artık köylerin düğün salonu ve kapalı Pazar yeri gibi taleplerinin olduğunu vurgulayan Özgür Uludağ, “Köylere yapılan bu hizmetler sandığa yansıyacaktır. Çardak’ın seçmen sayısının yüzde 50’si merkezde yüzde 50’si ise köylerdedir. 30 Mart yerel seçimlerinde AK parti kazanacaktır” diye konuştu.
akp-mehmet-pala

“40 YILDAN BERİ ESNAF”
Çardak’ta 1973 yılından beri terzilik yaptığını söyleyen Mehmet Pala, siyasete 2002 yılında AK Parti’de başladığını belirtti. 2004 yılında ilçe teşkilatında yaşanan sorun nedeniyle ihraç edilen ilçe başkanlığının yerine atandığını ve 7 yıl ilçe başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Pala, “İlçe başkanlığım döneminde Çardak merkez ve köylerine önemli hizmetler yaptık. Havaalanı benim başkanlığım döneminde yapıldı. Hastanemiz yine öyle. Köylerde başlatılan 50,4 hayvancılık projesi yine bizim dönemimizde hayata geçirildi” dedi.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda aday adayı olduğunu belirten Mehmet Pala, AK Partiyi Çardak’ta iki dönem üst üste seçim kazandırdıklarını da vurgulayarak, mevcut belediye başkanının Çardak’ta oy kaybettirdiğini ileri sürdü. Pala, aday gösterilmesi halinde seçimi kaybetme ihtimalinin olmadığını da sözlerine ekledi.
akp-cihan-filiz

“ÇARDAK’IN SORUNLARINI BİLİYORUM”
Denizli’de emlak ve inşaat sektörü ile uğraşan Cihan Filiz, Çardak Belediye Başkan aday adayı. Çardak’lı olduğunu ve ilçenin sorunlarını bildiğini belirten Filiz, “Çardak’ın giriş ve çıkışları çok kötü. Her gittiğimde üzülüyorum. İlçeme hizmet etmek ve kalkındırmak amacıyla belediye başkanlığına aday adayı oldum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı