REKLAMI GEÇ

Güçlü,”Yatırımdan vazgeçmedik öteledik”

Güçlü,”Yatırımdan vazgeçmedik öteledik”

Çardak Organize Sanayi Bölgesine 130 milyon dolarlık manganez ve manyezit işleme tesisi yatırımının iptal olduğu iddialarına yanıt veren GMY Madencilik ortaklarından Mustafa Güçlü, “Yatırımdan vazgeçmedik. Yalnızca erteledik” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2014 Perşembe, 13:25

2012 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de katıldığı protokol töreninde arazi tahsisi yapılan manganez ve manyezit tesisi ile ilgili bugüne kadar adım atılmaması üzerine Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Her şey hazırdı ama yatırımcılara ulaşamıyoruz. Hatta ÇED raporu da Sayın Bakanım Nihat Zeybekci’nin yoğun gayretleri sonucunda alınmıştı sanırım ortaklıktan kaynaklanan bir sorun nedeniyle yatırım iptal oldu” açıklamasında bulunmuştu.

GMY Madencilik ortaklarından Mehmet Güçlü’den “Yatırım iptal oldu” açıklamasına yanıt geldi. Neden bugüne kadar harekete geçmediklerini anlatan Güçlü, mevcut durumun iptal değil, erteleme olduğunu söyledi.
Güçlü, “Bahçeli Madencilik ve GMY Madencilik grup şirketi olarak Türkiye’de madencilik sektöründe hizmet veriyoruz. Malatya-Hekimhan, Sivas- Divri, Tokat -Artova, Muğla -Göcek, Burdur -Tefenli, Denizli-Kale, Aydın-Umurlu’da metal ve kurşun madeni yatırımlarımız var. 5 ülkeye manyezit ihracatı yapıyoruz. Çardak Organize Sanayi Bölgesi’ne yapacağımız yatırımdan vaz geçmiş değiliz. Yalnızca öteledik” dedi.

“NEDENİ KUR FARKI”
Çardak’taki atıl organize sanayi bölgesini hareketlendireceği düşünülen 130 milyon dolarlık manganez tesisi yatırımlarını, 17 Aralık ve sonrasında oluşan siyasi belirsizlik, seçim ve en önemlisi de 2013 yılındaki kur hareketi nedeniyle ötelemek zorunda kaldıklarını belirten Güçlü, “Eğer oraya yatırım yapmış olsaydık 60 milyon civarında ek ödeme yapmak zorunda kalacaktık. Biz işadamıyız ve planlamamızı iyi yapmak zorundayız. Yatırım ile ilgili bürokratik engeller vardı. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ve Valimiz Sayın Abdülkadir Demir’in girişimleri ile bu engelleri aştık” diye konuştu.

“300 MİLYON DOLARLIK YATIRIM DÜŞÜNÜYORUZ”
Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde 255 bin metrekarelik alanda manganez tesisleri ile birlikte aynı arsa üzerinde Kütahya’da bulunan “Kümaş” gibi kalsine manyezit ve sinter manyezit ve manyezit çamuru üretecek 150 milyon dolarlık tesis kurmayı planladıklarını da açıklayan Güçlü, Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 300 milyon dolarlık yapıtım yapacaklarını söyledi. Güçlü, beyaz gömleklilerle birlikte 2 bin kişinin bu işletmelerde istihdam edileceğini de vurguladı.

“ORTAĞIMIZLA SORUNUMUZ YOK”
Ortaklarıyla sorunları olmadığını özellikle vurgulayan Güçlü, “Ortağımla ben 2007 yılından beri birlikte çalışıyoruz. Şirketimizin ortaklık sorunu yoktur. Şirketimiz tabela şirketi gibi gösterilmeğe çalışılıyor. Ancak rakamlara baktığımızda madencilik sektöründe ciddi üretim yaptığımız görülecektir. Daha iki yıllık bir şirket olmamıza GMY madencilik olarak vergi sıralamasında 31’nci, Bahçeli Madencilik olarak da 61’nci sırada yer alıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı