REKLAMI GEÇ

O ağaçlar kesilecek

O ağaçlar kesilecek

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk,  ilçe pazarının kurulduğu alanda bulunan ve her biri yarım asırlık olan çam ağaçlarının, devrilme riski nedeniyle halkın güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle kesilmesine karar verdiklerini açıkladı. Öztürk, sosyal medyadan yaptıkları anketi değerlendirdiklerini ve ilçe halkının büyük çoğunluğunun görüşünün de ağaçların kesilmesi yönünde olduğunu söyledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2014 Cuma, 14:51

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk’ün, okul, pazaryeri ve  insan sürkilasyonunun yoğun olduğu bölgelerde tehlike arz ettiği gerekçesiyle her biri 50-60 yıllık olan çam ağaçlarının kesilmesiyle ilgili  sosyal paylaşım sitesinde  başlattığı anket sonuçlandı.

ic-mahmut-ozturk

Çardak halkının büyük bir çoğunluğunun ağaçların kesilmesi yönünde görüş bildirdiğini belirten Başkan Öztürk,  “Yaklaşık 25-30 ağaç, insan sirkülasyonunun yoğun olduğu okul, pazaryeri ve cadde üzerinde bulunuyor. Çam ağaçları yaklaşık 60 yıllık. Kökleri de sağlam olmadığı için geçtiğimiz yıl kış aylarında birkaç tanesi devrildi. Yoğun kar yağışı olmadan bunları kaldırıp yerine hem görsel  güzelliği olan hem de gölgesi yoğun olan ağaçlardan dikmek istiyoruz. Tabi Çardak halkının da görüşü önemli idi. Bu nedenle sosyal paylaşım sitesinde anket çalışması başlattık. 1 Aralıkta anket sona erdi. İlçe halkının büyük bir çoğunlu ağaçların kesilmesi yönünde görüş bildirdi. Ağaçlar en kısa zamanda kaldırılacak. Yerine yenileri dikilecek” dedi.

“AĞAÇ TÜRÜ ARAŞTIRIYORUZ”
Çam ağaçlarının yerine dikilecek ağaç türünü araştırdıklarını belirten Öztürk, “Küçük fidan dikmeyeceğiz. Üç-dört yaşlarında büyük ve kısa sürede büyüyen gölge veren aynı zamanda görsel güzelliği olan ağaç türlerini araştırıyoruz. Bu ağaçları kaldırıp yerine yenilerini dikmek için çalışma başlattık” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

ÇARDAK ESNAFLARI   -  Bağlantı 19 Aralık 2014, 23:06

TEBRİKLEER .9 AYDA yapılan sadece bu mu yani PESS ,göz boyamak derlrr buna o kadar sorunlar varken biz esnaflar kan ağlıyoruz şöförlere verilen sözler ne oldu acaba

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı