REKLAMI GEÇ

Ucube bırakıp gittiler

Ucube bırakıp gittiler

Çardak’ta AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, kendisinden önceki belediye başkanı ve partilisi Mustafa Kocazeybek’e, belediyenin internet sitesi üzerinden yaptığı “Şikayet etmiyorum, halkı bilgilendiriyorum” duyurusuyla sitem etti.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2014 Salı, 09:28

Çardak’ta Ak Partili eski belediye başkanı Mustafa Kocazeybek’in bıraktığı borçlar ve bazı yatırımlar, yeni belediye başkanı Mahmut Öztürk’ün canını sıktı.Öztürk, belediyenin internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, “Şikayet etmiyorum, bilgilendiriyorum” dedi veisim vermeden selefine yüklendi.

Öztürk, belediyenin internet sitesinde imzasını taşıyan açıklamasında,eski başkanın yarım bıraktığı düğün salonunu ‘ucube’ diye tanımladı, fiyatların yüksekliğinden şikayet etti ve bu döneme kalan borçları eleştirdi.

UCUBELER ZİNCİRİNİN SON HALKASI
Açıklamasına “Bu mesaj şikayet değil, bilgilendirme amaçlıdır” başlığını koyan Başkan Öztürk, görevde geçirdiği iki aylık sürede yaptığı inceleme ve değerlendirmeyi paylaşmak istediğini söyleyerek, özetle şunları kaydetti:
“Ucubeler zincirinin son halkası olan sözüm ona düğün salonundan söz etmek istiyorum. 300 cm yüksekliğinde, ısıtması, aydınlatması, havalandırması ve özürlü giriş-çıkışı olmayan bu nadide eserin belediyemize maliyeti yaklaşık 450 bin TL’dir. Bu rakam sadece inşaat maliyeti olup mobilya mefruşat vs. yoktur. Maalesef biz geldiğimizde bu eserin tüm pazarlıkları bitirilmiş yangından mal kaçırırcasına ihale edilmiş… Bizim bu eserle ilgili hiçbir tasarrufumuz yoktur. İlgilenen vatandaşlarımızın binayı gezip görmesini ve ne amaçla kullanılacağı konusunda fikir yürütmelerini rica ediyorum.”

BORCUN BİR KISMI İCRALIK
Pamukkale Üniversitesi’nden bir rapor istediklerini, salonun 350 kişilik olduğunu, ancak maliyetinin 450 bin lira olmasını ‘ilginç’ olarak değerlendiren Başkan Öztürk, borcun mevcut yönetime kalmasını da eleştirdi. Öztürk, ödeme yapılmadığı için 40 bin liralık kısmının icralık olduğunu belirten Öztürk, “Bu nadide eseri (!) bazı hizmetler için değerlendireceğiz. Tabi ki siz vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için düğün salonu olarak kullanmayacağız. Daha sonra “biz düğün salonu yaptık” diye kimse böbürlenmesin. Yapılan ucube ortadadır” dedi.

800 BİN TL BORÇ BIRAKTI
Eski yönetimin borç bıraktığını da belirten ve rakamları Çardaklılarla paylaşan Başkan Öztürk mesajında şunları yazdı:
“Gider ayakÇardak Belediyesi’ne hemen ödenmek üzere 350 bin TL düğün salonu ve seçim yatırımı olarak işe aldığı işçilerimizin bağlı olduğu temizlik firmalarına450 bin TL,akaryakıt firmalarına ve esnafa ocak ayından 1 Nisan’a kadar ödeme yapılmayarak hemen ödenecek 800 bin TL borç bırakılmıştır. Borcun kalan kısmı banka kredileri olup, bunu söz konusu bile etmedik. Hesaplar muhasebe kayıtlarımıza uygun olup, isteyen her vatandaşımızla paylaşılabilir. Tabi ki biz borcun arkasına sığınmayarak icraatlarımıza devam edeceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı