REKLAMI GEÇ

BOZDAĞLILAR CAMİ İÇİN BİRLEŞTİ

BOZDAĞLILAR CAMİ İÇİN BİRLEŞTİ

Çivril’in Bozdağ Köyü sakinleri, köyde yapılacak yeni cami için bir dernek kurdu. Vatandaşların yardımıyla sağlanan arsa üzerine yapılacak modern cami dernek sayesinde imece usulüyle gerçekleştirilecek.

/ DENİZLİHABER / 26 Ekim 2011 Çarşamba, 17:12

Örgütlü yapısıyla dikkat çeken Çivril’in Bozdağ Köyü sakinleri İzmir ve Denizli’de kurdukları hemşeri derneklerinin ardından bu kez köylerine yeni cami yaptırmak için dernek kurdu. 1956’dan bu yana ibadete açık olan Şabanlar Mahallesi Camii’nin artık ihtiyaca cevap verememesi üzerine köyde yeni bir cami inşaatı gündeme gelince, köy sakinleri kolları sıvadı. Cami 1995’te meydana gelen Dinar depreminde de hasar görmüştü.

Köy sakinlerinin bağışlarıyla oluşturulan yeni arsa üzerine yapılacak cami için kurulan derneğin ismi Bozdağ Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak belirlenirken, Başkanlığa Vedat Demir getirildi.

Bozdağlılar daha önce İzmir’de Bozbay Denizli’de ise Denizli Bozdağlılar Derneği adı altında iki hemşeri örgütlenmesine gitmiş, kültürel paylaşımlarını bu dernekler sayesinde yürütmekteydi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı