REKLAMI GEÇ

CHP’li meclis üyeleri ile başkan arasında gerginlik

CHP’li meclis üyeleri ile başkan arasında gerginlik

Çivril’de Büyükşehir belediye Meclisi toplantısı öncesinde, Belediye Başkanı Gürcan Güven ile CHP’li meclis üyeleri arasında “açıklama gerginliği” yaşandı. CHP Üyesi Tunay Yazıcı, Gürcan’ın açıklama yapmalarını zabıta ile engellemeye çalıştığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2016 Cuma, 18:30

CHP Çivril Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı, yaşanan gerginlikle ilgili Denizlihaber.com’a “Basın açıklaması yapmamızı Belediye Başkanı Gürcan Güven engellemiştir. Bizim ısrarımız üzerine kendi grup odamızdan zabıtalar, basın mensuplarını dışarıya çıkarmıştır. Bunun üzerine CHP Milletvekili Melike Basmacı devreye girerek, Belediye Başkanı Gürcan Güven ile konuşmuş, zabıtalar geri çekilmiştir” açıklamasını yaptı.

“HİZMETLERİ KAÇIRACAK DAVRANIŞTA BULUNMAYIN” TELKİNLERİ
Yapmak istedikleri basın açıklamasının içeriğini de paylaşan Yazıcı, son birkaç gündür yapılan açıklamalarda, meclis üyelerine “Büyükşehir Belediye Meclisi ilçemizde toplanacak. Sakın yapılacak toplantıda, Çivril’e gelecek hizmetleri kaçıracak davranışlarda bulunmayın” telkini yapıldığını ifade etti.

“ Acaba bu hizmetler nelerdir?” diye soran Yazıcı, “Belki de pazaryerinin taşınması ve hastane yakınlarındaki arsaya yeni bir pazaryerinin inşaatıdır. Bizim bu konudaki görüşümüzü daha önce kamuoyuyla paylaştık. Taşınılması düşünülen yer merkeze uzak, dar, konum olarak uygun değildir. Asıl önemlisi de taşınmayla boşalan meydanın hiçbir şekilde binalaşmasına izin vermeyeceğimiz yönündedir. Belki belediye yapılacak dükkanların üzerinden gelir elde edebilir ama park yeşil alan olabilecek bir meydan gitti gider” dedi.

“MEYDANLAR YEŞİL ALAN KALSIN”
Meydanların yeşil alan olarak kalmasını istediklerini keydeden Yazıcı, “Belki de gelecek hizmet Gürpınar’da şehrin meydanına yapılması düşünülen camidir. Bu hizmet DDY’den alınacak, üzeri SİT kapsamındaki binalarla dolu arazinin tasarrufu olabilir mi? Gelin orayı parklara, yeşilliğe, rekreasyon alanlarına dönüştürelim. Sonuna kadar yanınızdayız bu konuda. Ama sakın ve sakın bu arazinin mülkiyetini büyükşehir vermeyin. Çivril’e ait toprak bizim olursa anlamlıdır. Zira başkası benim der ve gün olur parsel parsel satar oraları” ifadesini kullandı.

“İŞ BECERİLERİNİ GÖZDEN GEÇİRSİNLER”
Hizmete karşı olmalarının düşünülemeyeceğini belirten Yazıcı, “Bir de şu söyleniyor: Çarşı ve yan yollar yağmur suyu drenajı için kazılıp borular döşenecek. Sonrası cadde asfaltlanacak, kaldırımlar düzenlenecek, belki de yeni araba park yerleri inşa edilecek. Buna kim hayır diyebilir? Siyasi farklılığımız her şeye hayır dememizi gerektirmiyor elbet. Ama ne olur Çivril Belediyesi’ni yöneten kadrolar bunca zamandır büyükşehir bizde, siyasi iktidar bizde diyerek övünürlerken, konuştukları onca plan ve projeyi hayata geçiremiyorlarsa kabahati bize yüklemesin, kendi iş becerilerini gözden geçirsinler” diye konuştu.

BAYRAKTEPE SORULARI
Yapılanları neden, niçin, nasıl diye sorgulamak, Çivrillilere harcanan her kuruşun hesabını vermekle yükümlü olduklarını vurgulayan Yazıcı, “Niye Bayraktepe 2 yılda viraneye dönüştü? Bakımsızlıktan mı ilgisizlikten mi? Yeniden imarına harcanacak para ne kadardır? Ortada ısraf varsa sorumluları kimlerdir?” sorularını yöneltti.

CHP’li Tunay Yazıcı, Çivril’in Büyükşehir Belediyesi’nden hakkını talep ederken ev sahibi olmanın nezaketini göstereceklerini ama bunun ötesinde eğilip bükülmeyeceklerini, dik duracaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı