REKLAMI GEÇ

Çivril Belediyesi enerjisini güneşten alacak

Çivril Belediyesi enerjisini güneşten alacak

Çivril Belediyesi kendi elektriğini üretmek için başlattığı çalışmayı sürdürüyor. İnşaatına başlanan GES’in 2018 Ocak ayında tamamlanması bekleniyor. 3 bin 738 panelden oluşacak proje ile Çivril Belediyesi’nin elektrik ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2017 Çarşamba, 16:08

Karabedirler Mahallesi’nde belirlenen 20 dekar alan üzerine kurulan güneş enerji santralinde son aşamaya gelindi. 2018 yılının Ocak ayında tamamlanması beklenen GES projesi 890 KWE güce sahip olacak ve Çivril Belediyesi’nin ihtiyacından fazla olacak elektrik Aydem’e satılacak.

Maliyetinin 4 trilyon 500 bin lira olması beklenen projeden yıllık ortalama 600 bin TL gelir sağlanacağı açıklandı. Bölgenin güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmek için çok uygun bir konumda olduğunu belirten Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, proje ile belediyenin kendi elektrik ihtiyacını karşılanmasını düşündüklerini kaydetti.

Başkan Güven, “Güneş enerjisi çevreci ve maliyeti düşük bir sistemdir. Biz de bundan yararlanarak böyle bir proje yapmak için kolları sıvadık ve en kısa zamanda santralimizi faaliyete geçireceğiz. Yapımı biten ve devam eden projelerle şehrimizin çehresini değiştiriyoruz ve değiştirmeye de devam edeceğiz. Karabedirler Mahallesi sınırları içine yaptığımız GES projesi de bunlardan biri” dedi.

Yorumlar

Mehmet Ali Aydeskin   -  Bağlantı 30 Aralık 2017, 13:54

Civril’li olarak gurur duydum.
Üretilen enerjiden (cezalı) Çıtak mahallesi de yararlanacak mı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı