REKLAMI GEÇ

Çivril CHP’de zamansız kavga

Çivril CHP’de zamansız kavga

Çivril’de eski belediye başkanı Hakkı Aslan’ın oğlu Kemal Aslan’ın, CHP ilçe örgütünü seçimli olağanüstü kongreye götürmek amacıyla başlattığı imza kampanyası ilçeyi karıştırdı. Aslan, 150 imza topladığını, bu sayının yeterli olduğunu söyledi. CHP Çivril İlçe Başkanı Mehmet Ali Şahan ise, “Yeterli imza yok” dedi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2014 Cumartesi, 12:01

Çivril’de belediye başkanlığı seçiminin kaybedilmesinden sonra hareketlenen muhalefet, sesini yükseltti ve ilçe yönetimini düşürmek için imza topladı. Çivril’in eski Belediye Başkanı Hakkı Aslan’ın oğlu Kemal Aslan’ın öncülüğündeki grup, 2015 Nisanı’nda yapılması gereken kongrenin öne çekilmesi için 150 delegenin imzasını toplayarak noter aracılığıyla ilçe yönetim kuruluna iletti.

DİLEKÇELER İLÇE YÖNETİMİNDE
Bir önceki kongrede 253 delegenin oy kullandığını, o günden bu yana çeşitli nedenlerle 234’e düşen delege sayısının yarısı olan 117 rakamını çoktan aştıklarını söyleyen Aslan, “Tüzüğümüzün gerektirdiği çalışmaları yaptık. İmzaları 15 gün içinde topladık ve yönetime sunduk. Bilgi için il başkanlığına ve genel merkeze de gönderdik, neticeyi bekliyoruz” dedi.

‘YÖRETİM BAŞARISIZ’
Çivril’de yerel seçimin kaybedildiğini ve ilçe yönetiminin başarısız olduğunu iddia eden Aslan, “Bu yönetim başarılı bir çalışma izlememiştir. Yönetim kurulunu oluşturan 15 kişiyle hiçbir zaman toplantı yapamamıştır. Yönetim başarısızdır, seçim sürecinde bazı yöneticiler aleyhte çalıştı. 16 Nisan’da ilçe disiplin kuruluna dilekçe verdik ama bürokrasi nedeniyle uzadı. Bu başarısızlığın artık devam etmemesi ve yönetimin değişmesi gerekmektedir” diye konuştu.

‘HESABINI VERSİLER’
İmza toplamaya başladıktan sonra partiden sık sık kısa mesaj gönderildiğini belirten Aslan, “Artık seçim dönemine girilmiştir. Bu mesajlarartili kaynakları kullanılarak gönderilmektedir. Bu yönetim büyükşehir belediye başkan adayımız Kazım Aslan’dan gelen 5 bin lira ile genel merkezden gönderilen 13 bin liranın nerede kullanıldığını açıklamalıdır. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için nasıl çalışıldığını açıklamalıdır” ifadesini kullandı.

İLÇE BAŞKANI: YETERLİ SAYI YOK
İlçe Başkanı Mehmet Ali Şahan ise kendilerine noter aracılığıyla imzaların ulaştığını, ama yeterli sayının bulunmadığını söyledi. 15 günlük süreçte dilekçeye imza koyanların, imzalarını geri çekme hakkı olduğunu kaydeden Şahan, “Sayılar şu an aklımda yok ama bazı partililerimiz vefat etti, bazılarının üyeliği düştü. Şu anda yeter sayı yok” açıklamasını yaptı.

BASKI, HAKARET VE KÜFÜR İDDİASI
Bu çalışmanın “küçük olsun, benim olsun” anlayışı ve koltuk sevdası ile yapıldığını, imzaların da hile, baskı ve bazen küfre varan hakaretlerle toplandığını iddia eden Şahan, “İmzaları yönetimi düşürmek için değil, ‘seçim var’ deyip toplamışlar. Hatta bir delegemiz kendisine hakaret ve küfür edildiğini, baskı altında imza attığını söyledi. Bunlar bizim partimize zarar veriyor” dedi.

‘NEDEN SEÇİMDEN ÖNCE?’
İmzaların Cumhurbaşkanlığı seçimine 23 gün kala toplanmasını ‘manidar’ bulduğunu söyleyen Şahan, “Çivril’de bu yapılan hareket cumhurbaşkanlığı seçimine 23 gün kala yapıldı bu manidardır. Bu grup bu çalışmalara neden zarar vermeye çalışıyor. Seçimi kaybettiler, faturasını bize yüklemeye çalıştılar, AKP’ye çalıştığımız gibi çirkin iddialar ortaya attılar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de az oy alınması durumunda önceki seçimdeki başarısızlığı da bize yüklemek için çalışıyorlar. Madem yönetimi istemiyorlar 23 gün daha bekleyip, seçimden sonra bu hareketi yapsalardı, samimiyetlerine inanırdım” diye konuştu.

Yorumlar

dabancaliibrahim   -  Bağlantı 2 Ağustos 2014, 23:32

nasilda buldunuz secim öncesi su koltuk kavgasini kör olsun su döner koltugun oturagi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı